Modernt sommarhus

Modernt sommarhus

Detta sommarhus av det grekiska arkitektföretaget Polyergo ligger på en brant sluttning på ön Kreta och följer den omgivande orografin. Residenset består av tre volymer som kretsar kring en central innergård och en imponerande trappa som fungerar som projektets fördelningsaxel. Tack vare en noggrann initial analys behöver huset inte luftkonditionering eftersom trappaxeln fungerar som en naturlig ventilationsskorsten, vilket är särskilt användbart för sommarkylning. Samtidigt främjar kullen, som är i direkt kontakt med byggnadens nedre del, en konstant inre temperatur.

Residenset består av tre huvudvolymer som kretsar kring gården och trappan, medan de kombinerar sten, trä, metall och gips i sin konstruktion. Trappan, som kännetecknas av en trattform, riktar redan gästernas blick från utsidan till två kontaktpunkter som för dem tillbaka utåt och in i det omgivande landskapet. Det skiljer också vardagsrummet från köket och leder till sovrummen och servicen på lägre nivå.

Inuti designade Polyergo sommarhuset med en modern estetik som kombinerar en touch av tradition. Ekträ kännetecknar inredningen tillsammans med naturliga material som jute, linne och bomullsfibrer för tyger. De skräddarsydda möblerna påminner om mashrabiya-tekniken i dess tyger: små element gjorda av inlagt trä som sätts ihop i en geometrisk och komplex design.

Tack vare den noggranna initiala analysen av Polyergo och det riktade valet av design behöver sommarhuset inte luftkonditionering. Trappan fungerar som en naturlig ventilationsskorsten, medan kullen i direktkontakt med husets nedre del gynnar en konstant inomhustemperatur. Dessutom hjälper poolen till att kontrollera och absorbera solvärme, medan två solpaneler i söderläge och placerade på marken ger varmt vatten året runt.

Hur man bygger ett modernt sommarhus som du kommer att älska - inspirera.
Modern Summer House - Samtida - Matsal - New York - av.
Современный летний домик посреди леса в Дании〛 ◾ Фото ◾Идеи.
Modernt sommarhus i Iporanga, Braz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*