Modernt ladainspirerat hus med lakoniska interiörer

Modernt ladainspirerat hus med lakoniska interiörer

Slonsko Chalpa (översatt som Silesian House) är ett mycket speciellt projekt som nyligen genomförts av arkitektur och designstudio: lina. Vid första anblicken ser det kanske inte så annorlunda ut än andra ladugårda hus, men historien bakom det är minst sagt ovanligt. En stor del av detta projekt bestod av rekonstruktion av en gammal byggnad från den statliga kollektiva gården som fanns i denna region i Polen på 1970-talet.

Målet var att förvandla denna förfallna gamla ladugård till ett vackert och modernt familjehem. Ägarna och arkitekterna kom överens om att platsens historia skulle bevaras och odödliggöras och att ett exakt tvärsnitt av den gamla byggnaden skulle integreras i vardagsrummet i form av en mezzanin.

Hela huset är således en kombination av gamla, bevarade delar av den gamla byggnaden och några nybyggda delar som står i kontrast till varandra och lyfter fram skönheten i de olika material och stilar som används i hela huset. Taket har höjts för att rymma ytterligare bostadsyta på första våningen, och den träklädda fasaden har stora öppningar som ger mycket solljus. För interiören valde designarna en palett av material som inkluderar trä, mörkpolerad granit, rå betong och tegel för att betona kontrasten mellan den gamla och den nya ytan, men också för att skapa en inbjudande och harmonisk atmosfär.

Pin på Inspirati
Modernt ladainspirerat hus med lakoninredning - DigsDi
Modernt ladainspirerat hus med lakoninredning - DigsDi
Barnliknande alpstuga med modern inredning - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*