Modernt förlängningshistoriskt hem

Portlandsbaserat arkitektföretag Beebe Skidmore lade till en kubikvolym med stora fönster i mitten av ett hus från 1900-talet i staden för att skapa mer utrymme och ge naturligt ljus in i interiören. Den ursprungliga bostaden är ett vidsträckt hus i hantverksstil med anor från 1907 med dekorativt träverk, lister, tvärgavelfack, väggbeklädnad, en tegelsten och en vidöppen takfot med synliga takbjälkar. Tillägget ersätter cirka 10 procent av tavlan med fönstergallerna, varav några bildar skjutdörrar.

Den primära designinterventionen lämnar det mesta av den historiska fasaden orörd – maximerar den rumsliga påverkan med ett minimalt antal rörelser. Slående vita ramar omsluter de stora fönstren och står i kontrast till husets tavlor, som är målade mörkgrå med en ljusare kant.

Inredningen är tänkt att göra interiören ljusare och inkluderar vita köksskåp och väggar, samt trägolv och golvskivor som matchar husets historiska charm. Samtida delar, belysning och tillbehör blandas också med modernistiska möbler.

Inuti det utvidgade bostaden finns ett öppet kök och matsal på bottenvåningen, samt ett hålrum, vardagsrum och foajé. En skjutdörr ger tillgång från matsalen till en uteservering. På översta våningen finns en vardagsrumsdel, ett sovrum och ett badrum. En svart soffa, bokhylla och skrivbord från mitten av århundradet fyller vardagsrummet som är omgivet av fönster från golv till tak. Genom att öppna parkeringsplatsen i huset tillåter denna övre del av förlängningen mer bostadsyta.

De ursprungliga trätrapporna i huset såväl som invändiga paneler och baseboards har bevarats. På övervåningen finns en master svit, allrum, sovrum och badrum. Skjutbara glasdörrar öppnas mot ett privat däck utanför befälhavaren, vars badrum har ett fristående badkar.

Elegant modern förlängning för ett historiskt hem - DigsDi
Klassisk modern mix: 13 slående tillägg till historiska hus.
Modern viktoriansk hemdesign |  ... renovering av Historic.
modern förlängning (met bilderingen) |  Huis extensions, Huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*