Modernistiskt utformat semesterhus

Modernistiskt utformat semesterhus

Arkitekten Amelia Tavella fick i uppdrag att förvandla ett gammalt hus från 1950-talet till en modern semesterplats på sitt hemland Korsika. Casa Santa Teresa ligger direkt vid havet och erbjuder en underbar utsikt över bukten Ajaccio, som Tavella har elegant inramat i hela huset. Fastigheten kombinerar modernistisk renhet med välgjorda naturmaterial och förkroppsligar kärnan i sommarliv.

Den vitkalkade byggnaden består av fyra våningar, med de nedre två bostadsområdena och de övre två de privata områdena. Det vetter mot havet med interiören som öppnar sig genom en serie terrasser och balkonger.

På bottenvåningen finns en asfalterad innergård på baksidan av huset, som är kantad med frodig vegetation, bestående av en skuggig uteservering och ett soldränkt pooldäck bara några steg från stranden. Det rymliga vardagsrummet på första våningen med utsikt över terrassen och poolen vetter mot en rymlig terrass som subtilt avgränsas av en repbalustrad. Inbyggda sittplatser, eleganta bågar och välvda nischer skiljer det ljusa rummet in i vardagsrum, matsal och arbetsutrymme utan att påverka den öppna konfigurationen, medan tre svängbara glasdörrar elegant ger en vid utsikt.

Den dämpade, helt vita interiören kompletteras med ett glest urval av möbler gjorda av naturmaterial, som träbord, sockerrörsstolar och korglampor, medan randiga orange och blå kuddar lägger till färger. Samma kombination av vita ytor och naturmaterial fortsätter i de privata rummen på de två övre våningarna. De fem sovrummen är tillgängliga via en trätrappa och erbjuder havsutsikt. Det stora sovrummet har en egen terrass.

Modernistiskt väl utformat semesterhus på Korsika - DigsDi
Modernistiskt väl utformat semesterhus på Korsika - DigsDi
Flipboard: Modernistiskt välgjordt semesterhus i Corsi
Modernistiskt väl utformat semesterhus på Korsika - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*