Moderna tunikor

Moderna tunikor

Inte bara var tunikor en populär ytterkläder i antika Rom, de är fortfarande en del av modevärlden idag, om bara för kvinnor. Dagens tunikor är gjorda av siden eller linne och är idealiska för sommaren på grund av deras tunna tyg.

Klassificering av tunikakategorin

De har kommit tillbaka till modet nyligen – Modern tunika. De underbart lätta, sommarliga topparna upplever en renässans, inte minst på grund av deras mångsidighet.

historia

Tunikan ser tillbaka på en lång historia – den bärs redan av män och kvinnor i Grekland. Vid den tiden bestod den av två tygrättigheter som fästes på axeln med broscher som fram och bak.

Vanligtvis var den gjord av vit ull, senare ärmar sattes på och centrala samlingar gjordes av bälten. Det var i denna form som den upplevde medeltiden när bärarens tillstånd kunde kännas igen av överflödet av dekorationer.

egenskaper

Hittills har inte mycket förändrats i grundtunken. Det lådformade, höftlösa snittet omsluter kroppen löst. Längden sträcker sig från knälängd till höft. Ofta är 3/4 långa eller korta ärmar lämpliga, ibland är bara en skuren axel synlig.

Halsen är vanligtvis ganska generös när du glider in i manteln underifrån och det finns inga blixtlås eller knappremsor. Valfritt rund, fyrkantig eller försedd med en vertikal slits, är utskärningen det enda blickfånget av den annars ganska enkla övre textilen. Därför är den ofta dekorerad med broderier, glittrande applikationer eller kanter samt nedre fåll och manschetter.

Längre modeller kan bäras som en klänning, kortare kan vara sportiga med jeans eller romantiskt eleganta med kjolar. Om du älskar att skulptera kroppen, använd ett folkbälte eller en enkel snöre.

Moderna tunikor i 20
Trenden för moderna designer tunikor |  Indian Fashion Bl
HUR DU TAR TUNIK |  Mode, lång blus, mode sto
Moderna svart bomulls tunikor o rynkig Maxi sommarklänning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*