Mockasiner

Mockasiner

Vad är mockasiner?

Definition: Mockasiner tillhör kategorin glidskor och har i sin nuvarande design följande ytterligare funktioner:

  • Axeln fortsätter till botten av skon och omger skon.
  • Det finns ingen separat innersula.
  • Du har inget stycke.

Mockasinerna jämförs ibland med opanke, som också är en av de historiska skorna.

Mockasins historia

Denna typ av sko tillverkades ursprungligen av en mocka, ibland av två pälsstycken. Vid bearbetning av två pälsstycken användes en av pälsbitarna för den nedre delen, den andra som en frontpanelinsats. Mockasiner var de första amerikanska skorna. Beroende på bagageutrymmet, designen av mockasinerna, som till exempel dekorerades med skal, pärlor och porcupine borst. Mockasiner var särskilt populära som tofflor. I denna variant var skorna utrustade med sidenband och textilfoder.

Variationer av mockasinerna är Weejuns. Toppsidan och Penny Mocs, (Dessa skotyper kommer att behandlas i detta skobelysning i framtiden.) Uttrycket mockasiner användes på 1940-talet Loafers präglat. Denna terminologi orsakade förvirring eftersom det finns två olika typer av skor. Mockasiner har inga klackar, men loafers har det.

Från träskor till mockasiner

Ursprungligen användes träskor för att skydda kvinnor från förkylning. Eftersom träskor träffades lätt mot slutet av 1700-talet när marken var frusen placerades mockasiner över skorna. Idag på vintern tjänar vattentäta galoscher detta syfte.

Guiden till mockasiner

Vilka kläder kan du kombinera med mockasiner?

De passar perfekt raka jeans som kan vara smala eller breda. Kombinera med mockasiner andra byxor, Du kan lägga till feminina accenter med lekfulla tillbehör som romantiska pärlhalsband. Denna typ av sko kan också kombineras mycket bra med en outfit med en klänning.

Kan du göra mockasiner själv?

Mockasiner kan också tillverkas eller tillverkas av dig själv. Jag hittade en virkahandledning för en mycket liten modell här.

Amazon.com |  Äkta mockaskinn i konstläder i mockaskinn.
Minnetonka Moccasins 4019 - Cally-toffel för kvinnor - högfodrad.
Lakota Moccasins - Carnegie Museum of Natural Histo
Tofflor för kvinnor, Mockasiner och loafers |  UGG® Offici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*