Minimalt fotavtryck skogshus

Minimalt fotavtryck skogshus

Detta familjehem från WEYES estudio ligger mitt i en skog i Mexiko och utformades på ett sådant sätt att det smälter in i den naturliga omgivningen. Designen fokuserar på minimal konsumtion och bildar ett arkitektoniskt språk som tar hänsyn till kundernas passion för naturen.

Platsens största utmaning var den oregelbundna och sluttande terrängen. Som svar utvecklade WEYES estudio byggnaden som ett program med fyra volymer förbundna med trappor, korridorer och externa broar, med hänsyn till den ursprungliga topografin och vegetationen i skogen. Spredt över fyra sammankopplade volymer styrdes platsen för dessa nya paviljonger av träd och rötter, var och en försiktigt placerad för att skydda de sjutton träd som ursprungligen bodde på platsen.

Det finns en social paviljong med en uteplats och en uteplats, en privat avkopplingspaviljong, en besökarpaviljong och ett garage och förråd, som alla är respektfullt integrerade i skogen, som täcks av trädtopparna och verkar flyta bort marken. Strukturen använder ett traditionellt system av pelare och lätta betongplattor med dubbla tegelväggar som sträcker sig in i landskapet på platser för att vägleda rutter och skapa semi-privata utomhusterrasser.

Avsikten att ha ett ”minimalt fotavtryck” på webbplatsen var projektets vägledande princip. Alla de ursprungliga träden bevarades, byggprocessen hade liten inverkan och utan tunga maskiner användes lokala och billiga material och förnödenheter, passiva system implementerades för att förbättra ventilation och belysning av rummen och marken i de områden som drabbades av byggprocessen regenererades. WEYES estudio undvek också sofistikerade energisparande system och koncentrerade sig mer på att minska förbrukningen. De dubbla väggarna håller temperaturen inomhus på vintern. Belysningen löses med fönster och takfönster under dagen och med låg förbrukning på natten. Serviceområdena var begränsade till koncentrerade banor och enheter med låg konsumtion användes.

7 stora hem med en liten fotpris
Trädinspirerade Pole House har ett minimalt fotavtryck att stoppa.
Ett prototyphus med minimalt ekologiskt fotavtryck |  Coolt hus .
Denna konstruktion med låg effekt inkluderar ett mycket litet fotavtryck (500 sf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*