Minimalistiskt rent vitt hus

Minimalistiskt rent vitt hus

I det här huset på Menorca, designat av den lokala arkitekten Marina Senabre, är två vita volymer försedda med stora öppningar som inramar utsikten över landskapet ”som konstverk på väggen”. Huset är avsett att spegla både arkitekturen på Medelhavsön och minimalistisk modern design.

Båda strukturerna är gjorda och målade vita. Den ena är en lång rektangulär byggnad med ett plant grustak, medan den andra är en mindre gavelenhet täckt av återvunna terrakottakakel. Det finns ingen plats för ornament, huset uppskattar konceptet, proportionerna och enkelheten. Dörrarna är gjorda av träskivor som matchar ramarna runt de fyrkantiga fönstren, som är ordnade för att fånga scener av landskapet.

Vardagsrum, inklusive kök, matsal och vardagsrum, är inrymda i större volym. Inuti är vita väggar ihop med ljusa golv, trä accenter och enkla möbler, inklusive ett rustikt soffbord i trä och vit soffa. Köksväggarna är klädda i en serie vita skåp och rostfria vitvaror. En stor vit ö och pendellampor sticker ut i mitten.

Husets interiör har utformats för att återspegla samma dualitet. Det är minimalistiskt och varmt tack vare kontinuerliga material som täcker horisontella och vertikala ytor och alltid i kontakt med traditionella element som naturligt träarbete.

Den mindre strukturen innehåller rum, ett sportrum och en liten inomhuspool. Denna grunda pool med vatten har en miniatyr fontän prydd med stenar och sitter framför ett stort fönster med utsikt över landskapet. En större pool går också utanför de två byggnaderna. Betong- och grusvägar förbinder strukturerna och bildar ett smalt terrassutrymme. Ta en titt på den här drömmande lägenheten och bli inspirerad!

Minimalistiska vita huset med en lyxig touch - DigsDi
Minimalistiskt rent vitt hus på Menorca - DigsDi
Renvita egenskaper: Jin Otagiri designar en färglös, minimalistisk.
Rent vitt minimalistiskt vardagsrum - 20 moderna designidéer till.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*