Minimalistiskt hus svart exteriör

Minimalistiskt hus svart exteriör

Ägarna till detta South Yarra radhus, byggt på 1990-talet, tyckte inte längre om den visuellt livliga interiören och ville istället ha ett minimalistiskt hem där de inte skulle se hur familjen fungerar. De bad Winter Architecture att renovera den.

Huset har en svart fasad och enkla vardagsrum målade vitt. Studion gick ut på att skapa en mer återhållsam layout och ett minskat materialutbud. Huset är nu en lägenhet där funktionerna är fristående, materialet begränsas, detaljerna är enkla och volymerna som erbjuds firas.

Husets mörka yttre utformades för att fungera som en uppenbar kontrast till dess nya ljusa interiör. Svart färg applicerades ovanifrån och bakifrån och alla fönster var försedda med svarta fönsterramar. Framför balkongen på första våningen i huset finns en balustrad med svart ram.

Längst fram i vardagsrummet fanns vidsträckta glasrutor för att ge en kompromisslös utsikt över dammen och den anlagda trädgården, som är försedd med svartmålade tegelväggar och gallerpaneler. Windows ramar noggrant in trädgården, himlen och vattnet så att du fortfarande kan känna dig ljus på en våt, mörk dag. Rena vita ytor leder upp till husets första våning. Strukturellt intresse har väckts i badrummen, där exponerade grå plattor ligger i duschkabin och badkar. Hårdvara som handduksskenor och beslag är gjord av guldfärgat mässing.

Studion förlängde delvis sovrummet i korridoren för att skapa utrymme för en klädkammare. Det återstående utrymmet i korridoren skapades för en liten studie med ett träskrivbord som sträcker sig från väggen.

Modernt svart hus vid sjön  Modernt minimalistiskt hus.
Modernt minimalistiskt hus i svartvitt, Rutherford House av.
25+ Black House Exterior Design of Pure Darkness |  Modernt.
Enkel-exteriör-av-mystisk-modern-Q-hus-med-svart-vägg.jpg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*