Minimalistisk Square Forest House

Minimalistisk Square Forest House

Detta bostadsområde vid sjön i Finland byggdes i en tjock skog, men bara ett träd togs bort för att få liv i projektet. Det tre kvadratiska hemmet designat av Studio Puisto dikterades av utsikten. Ju längre norrut du flyttar på fastigheten desto mer öppnar marinmålningen. Å andra sidan bestämdes det kortaste avståndet till banken exakt.

Byggnaden består av tre sammankopplade fyrkantiga massor. Huvudvolymen innehåller vardagsrum, sovrum och matplats, medan de mindre rymmer bastun, garaget och tekniska faciliteter. ”Grundidén bakom huvudmassan är kärnan i det öppna fyrkantiga rummet, där alla lampor är integrerade och en stor del av funktionaliteten finns. Korridoren, sovplatserna, nöjesområdet och studiet ligger i ”grottor” som är rumsligt fördelade. Inuti kärnan finns ett tvättstuga, toaletter och en klädkammare. Det finns ingen traditionell uppdelning i rum, men rum kan separeras med skjutdörrar om så önskas. Kärnan med alla ytor och fästanordningar är gjord av oljat valnötved. Utanför kärnan är väggar och tak samt de vertikala strukturerna gjorda av svart olja. Golvet består av svart, oljevaxad parkett. Bastun och tvättrummen står i kontrast till den mörka huvudmassan med paraffinoljad al på alla ytor. Dessutom har duschen en keramikplatta som matchar träet.

Det ständigt föränderliga landskapet förblir synligt tack vare ett solskyddssystem som har integrerats i den yttre ytan av väggkonstruktionen. Husets dörrar och fönster är 2,3 meter höga. Allt upp till denna höjd är antingen glas eller trä som har målats svart, medan allt ovanför och under är tillverkat av förpatinerat zinkark. Huset verkar vara lugnt integrerat i naturen, även om det ser minimalistiskt och geometriskt ut, är det mer harmoniskt och naturligt. Få mer av det underbara minimala hemmet nedan!

Minimalistiskt 3 fyrkantigt hus i en tät finsk skog - DigsDi
Ett Kalifornieninspirerat minimalistiskt hus i Quebec - Mansion Glob
Minimalistiskt 3 fyrkantigt hus i en tät finsk skog - DigsDi
Envåningshus med 3 sovrum, 3 badrum, designat med en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*