Minimalistisk Sapporo-bostad med en krökt vit vägg

Minimalistisk Sapporo-bostad med en krökt vit vägg

Arkitekt Yoshichika Takagi renoverade ett fyra decennium gammalt bostad i Sapporo, Japan med en krökt vägg som hjälper till att föra ljus in i hemmet. Projektet slutfördes för ett par som behövde mer utrymme än vad den tidigare befintliga strukturen kunde ge. Med projektet ville arkitekten tillhandahålla fler vardagsrum för parets barn såväl som för de två katterna som bor i huset.

Vid utformningen av bostaden – lutad ”R-väggen i Fukui” – inspirerades Yoshichika Takagi av konstverk av Tohaku Hasegawa och Lucio Fontana med tallar som är fint och djärvt ritade och med gott om dukutrymme. Det ser ofullständigt ut men är väldigt attraktivt på grund av existensen av det tomma utrymmet (golvet) som vi kan föreställa oss och föreställa oss olika saker som inte riktigt dras. Arkitekten undrade om detta tillvägagångssätt kunde tillämpas på arkitektoniska renoveringar. Han lade till en abstrakt böjd vägg som skapar utrymme för ett trapphus och leder konstant norrsken in i huset. På den övre nivån bildar baksidan av denna vägg en bokhylla i barnrummet.

På bottenvåningen finns husets huvudsakliga bostadsutrymmen, inklusive ett kök, matplats med ett kortbenat bord och vedspis, ett litet kontor och ett mångsidigt utrymme som medvetet har lämnats tomt. Hela huset färdigställdes med lerkplywood så att katterna har gott om plats för att vässa naglarna.

Minimalistisk Sapporo-bostad med en krökt vit vägg - DigsDi
Pin på Art Design Architecture Random Creative Bu
Minimalistisk Sapporo-bostad med en krökt vit vägg - DigsDi
minimalistiska hemarkiv - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*