Minimalistisk rullstolsanpassning

Minimalistisk rullstolsanpassning

Den traditionella bottenvåningen i ett traditionellt bosniskt ”familjehus” i ett oplanerat område i Sarajevo har renoverats och utvidgats för att rymma en man i rullstol och hans fru.

Half House designad av Projekt V Arhitektura ligger bara ett steg från typiska projekt i området och ligger mellan ett fristående studiohus, ett mötesrum och en helgresa. Den ursprungliga 1980-talets hus och bottenvåningen hade sett många förändringar genom åren, vilket resulterade i trånga bostadsutrymmen som inte var idealiska för rullstolsanvändare.

Medan resten av kvarteret efter kriget är moget har den nya sidtillägget en minimalistisk estetik och är tänkt att bli ett duplex för en potentiell vårdgivare att leva i senare i parets liv. Den öppna planlösningen inkluderar ett stort vardagsrum och matsal, ett badrum med duschkabin, en täckt terrass med grill och ett mellanvåningsgolv som kan användas för vila, leka eller sova. Pocket skjutdörrar öppnar interiören till utsidan och utvidgar därmed området.

Det enkla taket ger känslan av extra utrymme, medan träväggarna ger värme och karaktär. Utskuren tomrum blir fönster, sittplatser, bokhyllor, förvaringsutrymme, belysning, gångar och en plats för hiss om det behövs i framtiden. En hall skapar en övergång mellan originalet och det nya hemmet. Interiören är extremt minimalistisk, med mycket negativt utrymme, vilket gör att de känns stora och luftiga. Möblerna är delvis stoppade och det finns några ljusa accenter – kuddar.

Minimalistiskt familjehem med rullstolsanpassning - DigsDi
Utmärkta moderna sovrum Moderna sovrum hill country bostad.
Loft MM av CT Architects utformat som ett tillgängligt hem för en.
Minimalistiskt familjehem med rullstolstillgång - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*