Minimalistisk lägenhet vid vattnet

Minimalistisk lägenhet vid vattnet

Loungebåten är en gemensam skapelse av det tyska arkitektparet Tanja Wunderlich-Finckh och Chris Finckh, som föddes ur sin kärlek till vatten. De planerade att utforma en lägenhet vid vattnet med en kreativ planlösning och material som normalt inte finns på en båt. Resultatet är en flytande reträtt som passar både deras designstil och funktionalitet.

Ursprungligen letade paret efter vad de letade efter, men när de inte kunde hitta något hoppade de in i designläge. Utsidan är mestadels klädd med ett ogenomskinligt yttre skal, resten består av glasrutor. När ljuset reflekteras från vattnet, reflekterar glaset ljuset och stämningen i vattnet in i det inre och håller det fyllt med naturligt ljus under dagen.

Frontrummet, som är omgivet av glas på tre sidor, erbjuder en 180-graders utsikt över det ständigt föränderliga utomhuslandskapet. Det inre utrymmet anses vara ett utrymme som kan delas in i fyra rum med fyra dörrar för att skapa vardagsrum, kök, badrum och sovrum. Golv till tak-gardiner ger avskildhet och skydd mot solen, beroende på parets behov. Förutom däckutrymmet på husbåtens fram- och baksida fungerar taket också som en terrass med gott om sittplatser.

Loungeboat: En minimalistisk lägenhet vid vattnet - DigsDi
Minimalistisk lägenhet med sjöutsikt och en cool färgpalett.
loungeboat: Ett arkitektpar designar en lägenhet på vattnet.
Minimalism Modern lägenhet med utsikt över vattnet: Rumspriser 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*