Minimalistisk kopparrörslägenhet

Minimalistisk kopparrörslägenhet

Detta är inte ditt typiska sjöhus, utan en extremt elegant och elegant pied à terre nära Barcelonas olympiska småbåtshamn. Du hittar allt du behöver i ett snyggt och kompakt, minimalistiskt utrymme. Den 56 kvadratmeter stora lägenheten designades av Cometa Architects och tog form genom att först dekonstruera utrymmet. Arkitekterna rev ner alla inre väggar och öppnade väggen till terrassen för att njuta av den hisnande utsikten.

Designarna valde marinens principer: göra hela utrymmet användbart och eliminera allt onödigt. Platsen är i huvudsak en fyrkantig låda ordnad runt ett centralt ”skåp” som rymmer all tvätt, VVS och viktiga apparater samt toalett och skåp. Denna centralenhet fungerar också som en skiljevägg mellan köket och vardagsrummet och sovrummet, som också avgränsas av stora glidande glaspaneler som utgör väggen.

De inre väggarna är helt gjorda av betong och avslutade med en ljusgrå mikrocement, vilket skapar en effekt inspirerad av marinans råa betongdockor. Utsatta kopparrör och beslag leder nödvändiga vatten- och elanslutningar genom hela rummet och fungerar som ett modernt designelement som förenar alla delar av lägenheten. Kopparen lägger till ett varmt men ändå funktionellt inslag i den starkt minimalistiska utformningen av rummet.

För att hålla utseendet minimalistiskt och undvika eventuella designproblem byggde arkitekterna in golvvärme så att inga radiatorer behövs. Så att små rum känns rymliga och ändå mycket funktionella, är minimalistisk design mest praktisk: Det hjälper till att undertrycka störningar i rummen och får ut det mesta av dem. Vill du se mer av detta vackra hem? Scrolla ner!

Minimalistisk lägenhet gjord med betong- och kopparrör - DigsDi
Liten studiolägenhet med kopparrördetaljer - DigsDi
Minimalistisk lägenhet gjord med betong- och kopparrör - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*