Minimalistisk industriell lägenhet

Minimalistisk industriell lägenhet

Denna lägenhet, som heter House H, ligger i ett hus i Shilin-distriktet i Taipei och är upptagen av en familj på fyra personer. Den försummade källaren i denna lägenhet har renoverats av KC Design Studio och har ett antal gråskaliga rum och en innergård.

Studion bestämde sig för att hugga flera öppningar i källarens tak. En stor rektangulär öppning på framsidan av källaren släpper in solljus från fönstren på fasaden på första våningen. I denna öppning finns också en trappa som förbinder de två våningarna i lägenheten. Därefter gjordes en L-formad öppning i taket i källarens bakre del, som är täckt med metallplåt så att luften kan cirkulera från bottenvåningen ovan. Området direkt under öppningen var klädd med glas för att skapa en innergård. Inuti finns en rad gröna bladväxter och ett litet chinabärsträd. Det täta bladverket fungerar som en naturlig skärm mellan dottern och sonens sovrum, som har flyttats in i källaren.

Annars i källaren finns kök, vardagsrum, tvättstuga och ytterligare tvättmöjligheter i lägenheten. Bottenvåningen används nu mest som sovrummet för föräldrarna och har en egen klädkammare. Det finns också ett bönrum för familjen på denna nivå. En stämningsfull färgpalett användes i hela huset. Väggarna var löst plasterade med grå gips och mycket av golvet hälldes över med betong. Nästan alla lamporna är svarta, förutom ett antal metallhänglampor som dinglar ovanför matbordet. Skifferfärgade skåp i köket bakom.

42+ fantastiska minimalistiska industriella idéer |  Industriell.
Minimalistisk och industriell lägenhet i en garret - DigsDi
LÄGENHETSLINJER MINIMALISM TILL INDUSTRIELL DESIGN - MyDec
Minimalistisk lägenhet i två plan med en industriell känsla - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*