Minimalistisk betongstenhus

F Residence, det kombinerade hemmet och kontoret till Go Fujita, grundaren av arkitektföretaget Gosize, återspeglar en distinkt japansk estetik som föredrar naturliga material och finner skönhet i enkelhet. Huset ligger i Hyogo, i en vacker naturlig miljö, som valdes till en av de 100 bästa platserna i Japan för att se körsbärsblommor.

Grundaren och projektarkitekten för Gosize, Go Fujita, designade sitt hem och kontor med fokus på enkelhet och tomma utrymmen i interiören, vilket skapade en mängd anslutningar till omvärlden. På bottenvåningen är Doma, ett kaklat område som man kan gå på utan att ta av sig skorna, med ett tak i dubbelt höjd och öppnar inåt mot en privat innergård och vattenfunktion, där subtila säsongsförändringar i växterna och ljud av vatten väcker en stark medvetenhet om tid. Med ökande rörelse blir interiören mer och mer öppen för miljön och erbjuder möjlighet att synkronisera med naturen och att öppna sig för omvärlden.

Detta bostad och kontor är avsett att fungera som en plats att återansluta till den naturbaserade visdom och andliga kultur som våra förfäder förmedlade till oss, och att lugnt granska livet för arkitekten själv.

200 år gammal stenstruktur döljer en modern och minimalistisk sommar.
Think Architecture skapar ett minimalt kullehus i Switzerla
Sommarhus i Linescio, Schweiz |  Gamla stenhus, sten.
Sommarhus i Linescio, Schweiz, Buchner Bründler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*