Medelhavs heminredning idéer

Medelhavs heminredning idéer

Medelhavsstil kom ursprungligen från länder norr om Medelhavet, inklusive Spanien, Grekland och Italien, och kallas nu ofta ”spansk modernism”. Den här stilen blev populär i arkitekturen under förra seklet, och några vackra inslag i en sådan inredning har sedan dess införlivats i inredningen. Vill du integrera dem också? Här är några tips.

Färger

Gå efter neutrala som basen för din interiör, vit, benvit och till och med kärnmjölk. Medelhavsfärger påminner om havet och himlen och kan, beroende på region, också innehålla varm terrakotta, lavendel och gul. Inkorporera också en hel del struktur: lager av färg och glasyr hand gnuggas på gips eller sand-texturerade väggar för att ge visuellt djup. Simulera utseendet på en gipsvägg med en texturerad yta med en tonad gipsblandning och färgat bivax.

Plattor

Mosaikplattformar förkroppsligar skönheten i en medelhavsinredning. Du kanske har hört talas om kända azulejo-plattor – vi pratar om dem och design inspirerade av dem. Ta med designen till ditt hem på golvet eller i köket, eller på något att ta med dig när du rör dig, som en spegelram eller bordsskiva. Du kan också simulera utseendet på plattor med en stensil mosaikkant på golv, väggar eller möbler.

Möbler & tillbehör

Möbler i medelhavsstil sträcker sig från helt enkelt funktionella till extremt formella. Delarna är korta, med detaljerat vridna ben och fötter; Maskinvara är tung och ofta polerad. En bullnose kant är en vanlig design detalj på bänkskivor och öppen spis. Som tillbehör föredrar du polerade bronsurnar, filigranljus och en smidesjärnsvägg för ett marockanskt inflytande. Glöm inte tryckta och färgstarka textilier – med ränder, ett slitet utseende och i blå nyanser förskönar de omedelbart rummet och gör det mer medelhavs.

Vacker medelhavs heminredning för din Ho
Medelhavet heminredning idéer inredning stil och med hem.
Heminredning med modern + rustik + eklektisk stil |  Spanska.
Medelhavshemmet med naturlig inredning i Kalifornien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*