Marockanska interiörer

Marockanska interiörer

Jag vill fortsätta med den exotiska inredningen och idag handlar det om Marocko. Marockansk arkitektur och inredningsdesign uttrycker landets olika historia genom detaljer, struktur och geometri. Rik, lyxig och exotisk, stilen har djärva färger och former som gör den till en favorit bland många inredningsarkitekter och kan ses i många moderna hem.

Arkitektoniska detaljer

Traditionell marockansk arkitektur formas av århundraden av kulturella och religiösa influenser. Vackra bågar och böjda nyckelhålsdesigndörrar är några av de mest kända elementen i stilen. De kan inte bara appliceras på marockanska eller zigenare interiörer, utan också moderna – lägg bara till designade nischplatser som en läskrog för en exotisk smak.

Starka färger

Marocko är ett afrikanskt land, det är djärvt och exotiskt, precis som dess färger: lysande röda, orange, gröna och blå toner dominerar interiören med en neutral eller färgad bakgrund. Turkos och lila är kanske de mest populära färgerna för marockaner. Så titta på dem.

Snidade och stoppade möbler

Fina snidade möbler och klädsel är häftklammer för marockansk inredning. Snidade säten, kistor, soffbord och sidobord kontrasterar ofta med mjuka soffor, pallar eller golvkuddar i ett enkelrum. Marockanska läderpallar har blivit en trend för många interiörer, inte bara exotiska.

Textilier och mattor

Ibland har mattor och tyger rätt som utgör hela utrymmet, och det är också marockanskt. Hennes mönster fokuserade på abstrakta och geometriska mönster med färgglada och neutrala paletter. Marockanska tyger med olika mönster och färger kan användas och skiktas som rumsavdelare, gardiner eller möbelskydd.

Plattor

Iögonfallande marockanska plattor fokuserar på geometriska former, inramar dörrar och fönster och dekorerar golv, väggar, fontäner och accent och konstverk. De har redan blivit en av de mest populära dekorativa plattorna eftersom de perfekt blandar djärva färger och sofistikerade mönster.

Lyktor och metallarbeten

Marockanska lyktor är en av de mest igenkännliga delarna av denna designstil. Dessa bitar är invecklade av metaller som mässing eller koppar och kastar fantastiska skuggor över sin omgivning när de hänger från taket.

Marockansk metallarbete används som vackra och invecklade dekorativa tillbehör för hemmet. Metallspeglar, vaser, lyktor, vattenkokare och brickor är bara några av de traditionellt handgjorda metallföremålen som pryder den marockanska interiören.

Anotherboheminan: (via den marockanska inredningsstilen och.
Inredning i marockansk stil |  Marockansk stilinredning, marockansk.
Marockansk inredningsstil: Hur man behärskar utseendet - kärlek.
Inredning i marockansk stil |  Marockansk stilinredning, marockansk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*