Machiya House blir renoverat i minimalistisk stil

Machiya House blir renoverat i minimalistisk stil

Kooo Architects renoverade ett Machiya-hus i Kyoto, Japan med vitfärgade rum som uppdaterar inredningen och behåller dess historiska värde. En machiya är en typ av traditionellt japanskt hus där de två sidoväggarna inte har några fönster eftersom de delas med grannbyggnaden. En sådan inredning tenderar att vara mörk, särskilt på grund av dess långa och smala form. Arkitekterna har lyckats förvandla bostaden till en sekvens av ljusa, översvämmade interiörer genom en rad rumsliga ingripanden.

Kooo Architects har lagt till takfönster i husets huvudrum, som tillsammans med den lilla innergården hjälper till att belysa och ventilera byggnaden. Flera rum har utsikt över innergården och därmed mer naturligt ljus. Alla ruttna och icke-fungerande byggmaterial har tagits bort för att förbättra ljud- och värmeisoleringsegenskaperna. Samtidigt bevarades befintliga element som vissa balkar, pelare och uteplatsen och återställdes till sitt ursprungliga utseende. Till skillnad från den moderna interiören är skönheten i dessa historiska element mer märkbar och dessa element förbinder också rummen med varandra.

När det gäller fasaddesignen har arkitekterna respekterat den historiska stilen på gatorna i Kyoto och ändrat utseendet minimalt. Traditionella hantverkare uppmanades att bara reparera jordväggen och stänga den förfallna träfönsterramen igen.

Machiya House blir renoverat i minimalistisk stil - DigsDi
blå flaska kaffe kyoto är inrymt i en minimalistisk machiya.
Pin på Exterio
blå flaska kaffe kyoto är inrymt i en minimalistisk machiya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*