Ljus lägenhet med öppen planlösning

Ljus lägenhet med öppen planlösning

Denna ljusa, moderna lägenhet i öppen planlösning designades av Saransh arkitekter i Ahmedabad, Indien. Studion tog bort alla partitioner så att alla delar av huset är synliga när de går in i lägenheten.

Ett mysigt hörn för läsning och chattning ligger bredvid matsalen, ett badrum ligger mittemot hålan och ett sovrum ligger bortom den bortre änden av lägenheten. Badrummet är det enda rummet som stängs av en dörr. I avsaknad av dörrar och väggar användes material i olika färger och texturer för att avgränsa de olika delarna av lägenheten. Dessa inkluderar gråpigmenterat gips, polerad betong, blå kakel, teak och mässing, som tillsammans ska skapa en övergripande harmoni i lägenheten. Det pigmenterade kalkgipset sägs också hjälpa till att hålla huset svalt i Ahmedabads heta klimat.

Köket och badrummet är helt täckta med grått kalkgips, medan grottans väggar och tak är kantade med teak. Grottan har också ett upphöjt golv för att förbättra känslan av att gå in i en lugn zon. Sovrummet är designat mycket varmare och har beige väggar och ett blått kakelgolv. Det polerade betonggolvet som sträcker sig genom köket och sittplatserna i lägenheten har inläggts med block av olika material som trä, sten, cement och mässing. Dessa dekorativa detaljer är utformade för att se ut och fungera som mattor och skapa ett visuellt ankare för alla områden. En serie mässingsramade träskivor dyker upp under matbordet och det finns geometriska snitt av grön marmor på köksgolvet.

Studion sa att lägenheten skulle fungera som en fridfull oas mitt i staden, med en unik estetik som skiljer sig från husen i närområdet.

Skandinavisk design: Ljus lägenhet i öppen planlösning i Stockho
Skandinavisk design: Ljus lägenhet i öppen planlösning i Stockho
Skandinavisk design: Ljus lägenhet i öppen planlösning i Stockho
Ljus öppen planlösning interiör modernt foto (redigera nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*