Liten men funktionell lägenhet

Liten men funktionell lägenhet

När en upptagen ung man vände sig till Boq Architekti bad han henne att omforma sin kompakta lägenhet i Prag så att den är den perfekta krockkudden när han är i stan. Den 36 kvadratmeter stora lägenheten hade nyligen delats in i två separata, walk-in-rum av utvecklaren, vilket innebar att de inte rivde ner allt. Istället designade de herrgårdgrottan baserat på den ursprungliga layouten. När du tittar på den här coola och minimala lägenheten kommer du aldrig att tro att den är så liten – det finns allt en person kan behöva för att bo här!

I mitten av rummet finns en stor köksö där du kan laga mat, äta eller umgås med vänner. Ön var utformad så att kunderna kan möta sina gäster medan de lagar mat och inte få ryggen vänd mot dem. Smala trähyllor för konstverk, böcker eller samlarföremål hänger på bakväggen. Enkla vita skåp med mörka beslag och bänkskivor är kompenserade med varma trädetaljer som gör det mycket mer hemtrevligt.

I det andra rummet finns vardagsrummet och sovrummet. På grund av kundens hektiska schema döljs sovrummet av skjutdörrar så att han kan vila under dagen om det behövs. Dörrar kan också lämnas öppna medan mörka mörkar är nere för att hålla ut naturligt ljus utan att stängas. Ett inbyggt skrivbord sitter under fönstret och har en låda för att dölja röran. En glasruta utgör en del av skiljeväggen så att kunden kan njuta av soluppgången om så önskas.

Liten lägenhet med platsbesparande och funktionella lösningar - DigsDi
Liten funktionell lägenhet med inbyggda möbler - DigsDi
Liten men ändå multifunktionell studiolägenhet i Brasilien - DigsDi
Liten men ändå funktionell duplex i Polen - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*