Liten lägenhet Rotting Terrazzo

Liten lägenhet Rotting Terrazzo

Arkitektföretaget Absence har renoverat en 40 m² lägenhet i Hong Kongs smala betongjungel. Lägenhetsägaren begärde en fullständig redesign som rymmer hans familj på tre, med flera layouter och gott om lagringsutrymme. Designstudion överraskade ägarna och alla andra med intelligent kreativitet och funktionalitet.

Designen syftar till att hålla vardagsrummet stort och enkelt samtidigt som det tar in naturliga element för att skapa en avslappnad och lugn miljö. Rotting valdes som nyckelmaterial för vardagsrummet för att göra det välkomnande och mysigt. Rotting används för skåpdörrar, med porositet och ljusfärg som mjukar det inre utrymmet. Resultatet är en enkel, luftig och bekväm miljö.

Under utformningen av lägenheten var den transformativa funktionen begränsad till endast den mest besvärliga gruppen i vardagsrummet – matbord och stolar. De förvaras i en garderob och dras ut under användning. Detta skapar ett stort utrymme för familjebarnet att leka med.

Lagring var en av de viktigaste frågorna för klienten, som fortsatte att be om mer när designprocessen pågick. Som svar på ägarens önskemål höjde arkitekterna plantskolan för att skapa ett tomrum under som skulle kunna fungera som förvaringsutrymme. I ingången till barnrummet finns trappsteg som också fungerar som sittplatser. Ett antal stora garderober finns i vardagsrummet bredvid ytterdörren. Dessa hjälper till att skapa en portal för huvudentrén där du kan bära skor och kontrollera din outfit innan du åker iväg. Titta på bilderna och föreställ dig hur funktionell även en liten lägenhet kan vara!

frånvaro från ön kompletterar lägenhetens inredning i Hong Kong med.
Pin på INTERI
Pin på Precast Terrazzo Stai
Pin på Hunt Craftsm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*