Liten lägenhet med fotavtryck

Liten lägenhet med fotavtryck

’Type Street Apartment’ ligger i en walk-in-lägenhet från 1970-talet i Melbourne, Australien. Det är en liten lägenhet på 35 kvadratmeter med ett sovrum som nyligen renoverades för sig själv av Jack Chen. Huvudfrågan han ställde sig själv under renoveringen var: ”Hur kan vi bygga ett stort hus till en liten enhet?” Han löste problemet med elegans och resultatet blev en kompakt lägenhet som elegant kombinerar utrymme för underhållning, ett hemmakontor och en viloplats i en miljö med subtil sofistikering.

Lägenheten är visuellt uppdelad i två zoner, serviceytorna domineras av träytor och de vita vardagsrummen. Enligt arkitekten är nyckeln till att planera små rum att två olika funktioner kan samexistera i samma rum vid olika tidpunkter. Denna typ av funktionalitet kräver inte bara smarta och eleganta designlösningar, det beror också på utsökt hantverk.

Två uppfinningsrika lösningar som teamet kom på är ett infällbart skjutbräda med ett utdragbart matbord och en hopfällbar arbetsstation, som båda försvinner lätt när den inte används. Ytterligare designlösningar, inklusive speglade skåp och bottenplattor som gör att vardagsrummet känns större, en infällbar klädstreck för maximal användning av badrummet och dold luftkonditionering i sovrummet, är ytterligare bevis på hur Chen använde lägenhetens lilla storlek som en möjlighet att för att visa att elegans och komfort handlar om bra design.

Kompakt lägenhet som firar ett litet fotavtryck - DigsDi
Stor användning av vertikalt utrymme för en interiör med en så liten.
Fantastisk lägenhet med ett litet fotavtryck och högt i tak.
Idéer för små utrymmen - Live Large på 400 kvm.  Med.  eller mindre - Bob Vi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*