Lätt fyllt hus med uteplatser

Lätt fyllt hus med uteplatser

OOIIO Architecture har slutfört ett enda familjehem, GAS House, i Toledo, Spanien. Deras kunder, ett ungt par, ville ha ett ljust hus på en tomt där naturligt ljus inte var särskilt rikligt. Som ett resultat fick OOIOO-teamet organisera huset runt fyra uteplatser som var strategiskt placerade på platsen för att fungera som ljuskällor och naturlig ventilation.

När man tittade på La Manchas traditionella innergårdar fann arkitekterna att de nedre delarna av gårdarna var gjorda av keramiska bottenplattor. Höjden på de enskilda gårdarna ändras beroende på ”adelens” funktion, som arkitekterna kallade dem. En mer intim, personlig funktion, som vardagsrum och matplats, är den ädla och därför högsta terrassen på fastigheten. Det lägsta är nu garaget.

I detta moderna hem beslöt arkitekterna att vända på det och placera keramiken nedanför: gårdarna är täckta med sexkantiga keramikbitar så att när ljuset faller genom gårdarna har det en specifik, märkbar visuell personlighet.

När det gäller möbler och dekor hittar du eklekticism inuti – mestadels samtida bitar och konst i kombination med vintage och till och med moderna föremål från mitten av seklet och hela zonerna, till exempel en matuppsättning gjord helt av tungt och mörkt trä. Kolla in det här unika huset nedan och bli inspirerad!

Lättfylld hus med omtenkt uteplatser - DigsDi
Ett ljust hus i Toledo, Spanien där uteplatser har Nobili
Ett ljust hus i Toledo, Spanien där uteplatser har adel.
Ett ljust hus i Toledo, Spanien där uteplatser har adel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*