Lampa inspirerad av solsystemet

Lampa inspirerad av solsystemet

Dagens bit är ren kosmos! Denna unika lampa inspirerades av solsystemet och i synnerhet jorden, månen och solen, som är de viktigaste delarna av galaxen för var och en av oss.

Orrery-lampan av designern Bobby Genalo firar koreografin mellan jord, måne och sol och fungerar som ett minimalt och dimbart solsystem. Det varma ljuset är en justerbar och abstrakt representation av vår värld och dess måne när vi kretsar kring vår stjärna. Den har en medföljande webbplats där användarna kan justera golv- eller bordslampan för att matcha realtidspositionerna för dessa tre objekt i rummet. Resultatet är en lekfull men ändå mycket elegant design som främjar fascination för vårt universum och andra galaxer.

Orrery-lampan har fått sitt namn från de mekaniska modellerna i vårt solsystem, ’orreries’, som var populära på 1700- och 1800-talet när astronomer illustrerade planeternas positioner. Belysningsdesignen roterar två valnötkulor runt en specialhandblåst glasdiffusor som vilar på en bearbetad mässingsstruktur. Det finns två olika versioner – en golv- och en bordsversion samt olika ytor. Så välj din!

Orrery lampa inspirerad av solsystemet - DigsDi
Ixism - TouchOfModern |  Taklampa, Lampa, Modern taklampa
Orrery lampa inspirerad av solsystemet - DigsDi
A Lighting Collection That Illuminates like the Moon av agus k

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*