Lägenhet utan innerväggar

Lägenhet utan innerväggar

När studion Renato Mendonça Arquitetura ombads att omforma hela interiören i en 45 kvadratmeter lägenhet i Brasilien, gjorde den detta utrymme till ett drömhus för dess ägare. Huvudmålet var att skapa en design som speglar lägenhetens ägare. Så det måste bli en kandidatexamen med ett sofistikerat och modernt utseende.

Den största utmaningen var att skapa en visuellt stor men privat miljö. För att uppnå detta tog arkitekterna bort alla inre väggar i denna lilla lägenhet. Detta öppnade upp hela rummet avsevärt, vilket gjorde att naturligt ljus kunde tränga in i de olika rummen och suddiga linjerna mellan de olika sektionerna.

De skapade fortfarande olika zoner med olika syften. De är inte åtskilda av väggar utan av möbler, mattor, dekorationer och pelare. Rummen flyter sömlöst in i varandra och detta skapar en mycket trevlig och mysig atmosfär i hela lägenheten. Dessutom har köket utökats, integrerats i balkongen och skapat mer användbart utrymme genom att ta bort dörrarna som separerade dessa två rum. Det finns betonggolv i hela hemmet och olika andra oavslutade och råa ytor som är utspridda överallt. Detta ger rummen karaktär och ser vackert ut i kombination med alla accentfärger. På tal om det, ägaren ville fokusera på primärfärgerna i sin renaste form, och som du kan se finns det några färgglada designdetaljer som verkligen dyker upp.

Liten lägenhet i Brasilien utan innerväggar - DigsDi
Liten Brasilien lägenhet utan innerväggar - DigsDi
Luftig och lättfylld lägenhet med glasväggar och mässing.
Skapa en gallervägg?  Börja inte hamra ännu - New York.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*