Lägenhet med 70-tals detaljer

Generalförsamlingen i New York-studion omvandlade en lägenhet på 1970-talet på stadens Upper East Side till ett utrymme med solljus och ett hemmakontor. Huvudfunktionerna i utrymmet inkluderar tillgång till mycket naturligt ljus från befintliga hörnfönster och vidsträckt utsikt över Queensboro Bridge och stadens East River.

Generalförsamlingen renoverade en enhet med ett sovrum till ett två-rums hem med ett uppdaterat kök och vardagsrum. Studion minskade storleken på sovrummet och vardagsrummet för att göra plats för ett andra sovrum som fungerar som ett kontor för de två husägare som ofta arbetar hemifrån.

Vid omkonfigureringen av utrymmet ville generalförsamlingen använda befintliga delar av fastigheten, som ligger i en betonghöghus på 59th Street från 1970-talet. Denna fullständiga renovering av en skyskrapa i Upper East Side skapar en balans mellan känslan av att vara i luften och byggnadens vikt.

Skjutglasdörrar har lagts till i vardagsrummet för att stänga och öppna utrymmet och för att ansluta utsikten. Massiva glasrutor används någon annanstans som skiljeväggar för att optimera hemmets naturliga ljus. De nya materialen sträcker sig från ljust trä till grå, svart och vit yta på skåp för en blandad men sammanhängande estetik. Golven är gjorda av ek och nästan alla möbler är gjorda av trä, vilket ytterligare förbinder husets olika delar. Enhetens två existerande badrum har nya travertinhandfat i guld och svarta armaturer. En av dem har också brunröda plattor som döljer en dusch.

En tydlig materialpalett av vit ek, travertin och minimala detaljer kontrasterar den grova betongkonstruktionen som sträcker sig från utsidan till husets interiör. Kolla in de inspirerande bilderna från det här huset nedan!

Chic samtida lägenhet med 70-tals detaljer - DigsDi
Chic samtida lägenhet med 70-tals detaljer - DigsDi
Bara en touch av rosa ... Designer Sam Botero och hans partner.
Före och efter: En rosa 70-talsmakeup för en familj på två nivåer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*