Lägenhet Centruries gamla byggnad

Denna lägenhet ligger i det historiska hjärtat av Toruń, Polen – ett vackert bevarat medeltida centrum som är ett av UNESCO: s världsarvslistor. Det är ett fantastiskt samtida utrymme med mycket stil. Projektet designades av den polska arkitekten Paweł Tatara och arkitektkontoret Znamy Się och ställer en viktig fråga: hur förenar du behovet av modern bostad med nödvändigheten att bevara stadens arkitektoniska arv?

En matris av runda fönster, som en gång användes för lastning och lossning av säd säd i lagret, ger byggnaden en sagokvalitet som förstärks av det ljusröda tegelverket och det branta sluttande taket.

Arkitekterna tog på sig färgen och ökade utrymmet genom att introducera unika detaljer och nyanser, särskilt i badrumsdesignen. Badrummet, tänkt som en monokromatisk stålkub, ligger i mitten av lägenheten och tjänar olika syften, bland annat som en buffert mellan vardagsrummet och sovrummet och införandet av ett modernt element mitt i den hundra år gamla arkitekturen av träbjälkar och runda fönster och tjocka murväggar.

Introduktionen av badrummet som en separat volym ger möjlighet till anpassning, där varje lägenhet har olika färger och sin livfulla nyans tillsammans med den neutrala paletten av vita och naturliga träslag som annars är normen. Dessutom har varje kub ett unikt glasmålningsfönster från golv till tak, vars design inspirerades av stadens historia. I lägenhet nummer 2 hänvisar designen till exempel till trepartsvalvet i katedralen i Toruń, medan lägenhet nummer 4 hyllar den gotiska shamrocken. Den grafiska designen med målat glas ger inte bara en subtil dekorativ känsla utan släpper också in naturligt ljus i badrummet.

Modern lägenhet i en gammal byggnad - DigsDi
Denna lägenhet kombinerar gammalt och nytt inuti en 1800-talsbyggnad
Hembesök: Minimalistisk gammal byggnad med vintagedetaljer.
40-vånings torn planerat för Fifth Avenue skulle ersätta århundradet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*