Lägenhet böjt träband

Lägenhet böjt träband

Toledano + Architects renoverade en typisk Haussman-lägenhet i Paris för en ung familj på tre och lade till ett böjt träband som fungerar som en beboelig vägg och en skulptural installation. Detta lätta rumsliga element möjliggör bevarande av alla befintliga historiska element som ger huset en stark karaktär samtidigt som de avslöjar nya användningsområden och en ny uppskattning av utrymmet. Träväggen är lägre än taket för att hålla tecken på den tidigare historiska planritningen.

Lägenheten har typiska Haussmann-element som lister, fiskbensparkett och en linjär lång balkong. Det böjda träbandet som cirkulerar genom de bärande formade väggarna fördelar ingången till rummen och badrummen och skapar nischer för förvaring eller för kök. Arkitekterna skapade väggar helt av trä, från skenorna inuti, som skars med laserskärning, till de böjda ytorna gjorda med formar. Alla väggar prefabricerades och monterades i snickeriverkstaden och monterades sedan på plats inom en dag.

På ena sidan finns en master svit med sovrummet, det öppna badrummet och omklädningsrummet och på den andra sidan barnområdet med ett sovrum och ett badrum. De två delarna av bandet definierar dessa två områden i hemmet. En smal korridor skiljer ingången från de breda och rymliga gemensamma utrymmena: vardagsrummet samt köket och matsalen.

Wood Ribbon Apartment / Toledano + Architects |  ArchDai
toledano + arkitekter lägger till krökt
Wood Ribbon-lägenheten i Paris har en böljande trävarv
toledano + arkitekter lägger till krökt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*