Kvinnor skor med bred bredd

Mycket ofta har skostorlekar förenklats till ett enda nummer som US storlek 7, europeisk storlek 26, etc. Dessa siffror antar att längdbredden är lika. Men som du förväntar dig har vissa människor bredare fötter än andra. För dig som har breda fötter och ständigt bär olämpliga skor för arbete och daglig träning gör det dina fötter ömma eller till och med smärtsamma. Vissa kanske tror att det dagliga arbetet automatiskt orsakar smärta i fötterna oavsett vilka skor de bär, och de tycker att det är normalt. Nej det är det inte. Vet du att det inte behöver vara så? Åtminstone kan du lindra smärtan eller trycket på fötterna genom att bära skor som faktiskt passar dig. Det är därför du måste prova på minst ett par breda skor och se om du mår bra. Du bör märka skillnaden mellan felaktigt passande skor och perfekt passande skor så snart du börjar bära dem.

Myten: Att ha breda skor gör att du ser tjock ut

Ingen kvinna vill att fötterna ska se enorma ut. Kommer dina fötter att se större ut med ett par breda skor? Nej det gör det inte. Ett par breda skor är bara mindre än en kvarts tum bredare än en smal. Jag skulle säga att 99% av människorna inte kan skilja på det med blotta ögat. Skillnaden i utseende är så liten att det gör stor skillnad för dina fötter.

Hur man märker skobredden

I USA finns det i allmänhet 9 storlekar för bredd, nämligen AAA, AA, A, B, C, D, E, EE och EEE, där AAA är det smalaste och EEE är det bredaste. Hos kvinnor betraktas B ofta som medel- eller medelvidd. C och D anses breda och E anses vara extra breda. Så om du tycker att de flesta skor du försöker på i lokala skobutiker är för smala, leta efter C, D eller E. (Vissa märken av skor har F och G istället för EE och EEE. Och för några andra märkesnamn dem 2E och 3E istället för EE och EEE.)

Breda klackar

Kvinnors breda klackar

källa

Vissa kanske tror att breda skor vanligtvis kommer i form av lägenheter. Nej, det finns alla former som klackar, sandaler, flats och sportskor. Om du planerar eller planerar att köpa ditt första par breda skor att arbeta med, bör du spendera mycket tid på att testa olika bredder tills du hittar det perfekta paret. Observera att bredd D för en skotillverkare vanligtvis inte är perfekt för en annan tillverkare. Jag ska gå så långt att även för samma skontillverkare har olika skor för samma storlek ibland fortfarande en skillnad som du kan märka på dina fötter. Det är därför jag alltid tar mig tid att prova skor. Jag kommer aldrig att köpa ett par skor, även om det ser ut som jag älskar, om rätt storlek och bredd inte är tillgänglig.

Breda sandaler

breda sandaler för kvinnor

källa

Att ha på sig ett par platta, breda sandaler på helgen är så avkopplande. Låt dina fötter få lite frisk luft när du inte arbetar. Även om du mår bra, är det bättre att ha skor som hjälper dig att gå bättre om du måste gå långa sträckor (till och med 2 km). Det känns bra först, men med nästan ingen stötdämpande förmåga kan du enkelt öka trycket på dina fötter och ben och öka risken för att bli skadad. Men om du inte tränar eller går i ett köpcentrum på 5 timmar, är de platta breda sandalerna de perfekta skorna att umgås med vänner på helgerna.

Löparskor med stor bredd

breda löparskor

källa

Inte varje par löparskor kommer att göra dig bekväm, även om alla fantastiska TV- och onlineannonser får oss att tro att alla populära märken har underbara och stödjande löparskor som du kan lita på. Det betyder inte att dessa reklamfilmer är lögner, men allas fötter är olika. Och många av skorna på marknaden har vanligtvis det som kallas en ”genomsnittlig” fotbredd. Jag är glad att se att det finns några populära tillverkare som arbetar för att göra skräddarsydda skor mer tillgängliga eftersom tekniken kontinuerligt har utvecklats. Men innan skräddarsydda atletiska skor är tillräckligt bekväma för att alla har råd, är jag glad att det fortfarande finns några skotillverkare där ute som erbjuder löparskor som är bredare för människor med breda fötter. Om du har breda fötter rekommenderar jag att du testar Asics och Puma. För Asics är de flesta linjerna ganska breda. För Puma är de flesta linjerna inte så breda. Men det finns ett par rader som jag har provat som är väldigt lätta och breda, så att jag känner mig väldigt bekväm att jogga eller gå.

En annan punkt som jag vill ta upp om jogging är att mina fötter tenderar att bli större efter cirka 15 minuters jogging. Jag vet inte den exakta vetenskapen bakom den. Kanske beror det på blodflödet eller den ständiga chocken som fötterna upplever direkt. Det känns bara så för mig och det känns hemskt att ha skor som lindar sidorna på mina fötter supertätt. För löparskor köper jag vanligtvis skor som är bredare än de skor jag bär på jobbet. Kanske är det bara för mig, men om du också känner mycket stress i dina fötter som går i magra skor, kanske du kan utforska.

Köper du breda skor online eller i lokala butiker?

Jag har ett blandat svar på det. Jag är bloggare med alla anledningar att stödja shopping för skor online. Och det är så mycket lättare att hitta breda skor online än i de flesta lokala skobutiker. Men ärligt talat, jag köper oftast skor från lokala butiker som någon med ett par breda fötter. Jag köper vanligtvis bara skor online om jag byter exakta skor jag har. Låt oss säga när det är dags att byta ut löparskor och jag bestämmer mig för att hålla mig till samma stil. Jag gör det också ibland när jag köper från samma skokollektion från samma skotillverkare. Storlek och bredd är i de flesta fall mycket lika för samma tillverkning och linje. Men det var ett fall i mitt förflutna där jag kände en betydande skillnad och skorna kändes inte så bra att jag inte kunde bära dem alls.

Detta är ett intressant blogginlägg eftersom jag har ett par breda fötter och jag bara talar utifrån min egen erfarenhet och känslor. Jag kommer ihåg att jag sakta blev av med smärtan i min vänstra kalv för några år sedan efter att ha fått ett par breda löparskor. Sedan dess har jag använt det för alla mina löpning, promenader och tunga shopping (jag tycker att shopping är ganska intensiv när köpcentret är stort och jag måste handla minst en halv dag). Om du aldrig har provat olika bredd för dina skor, prova om du inte är säker på att du kommer att vara väldigt bekväm med de skor du har just nu. Hitta dina perfekt passande skor som hjälper dig att lindra stress och smärta.

Om du tycker att detta blogginlägg är till hjälp, var noga med att kolla in våra andra artiklar, som också är mycket användbar information och tips som hjälper dig att se bäst ut och in.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*