Kvinno skor

Kvinno skor

Det mest populära shoppingobjektet för många kvinnor är skon. Naturligtvis finns det skor i otaliga mönster och för otaliga tillfällen, särskilt för damfötter i alla storlekar och former. Så du är välklädd för varje tillfälle.

Klassificering av kategorin damskor

historia

Den feminina fascinationen för skor är inte ett modernt fenomen – det fanns trendsättare när det gäller skor under Nilens härskare såväl som i antika asiatiska rätter. Till skillnad från sina manliga motsvarigheter har damskor alltid präglats mindre av efterfrågan på komfort än av moderiktig extravagans.

Cirka 400 e.Kr. användes de tidigare platta sandalerna i Medelhavet för damklackar. Höga klackar vittnar om bärarens sociala status, för bara de som hade pålar som inte tillät dem att röra sig hade råd att bäras i en kull av tjänare.

I slutet av medeltiden fanns också en dynamik i det tidigare försummade Centraleuropeiska skomode. Fina tyger som sammet och siden blev populära för rika kvinnor, vilket gjorde skorna så mottagliga för smuts och sprickor i material att de nästan alltid var dolda under skyddande skydd.

Istället för lyxversionen hade kvinnor från det vanliga folket mestadels funktionella träskor med lika höga klackar fram och bak. Klackarna gav en ganska torr passage genom de asfalterade, leriga vägarna.

Utveckling fram till idag

Medan kjolens sömmar var så långa fram till början av 1900-talet att ankelstövlarna knappt kunde ses under, flyttade kvinnligt skomode sig i fokus från 1920-talet. Vid den tiden etablerade pumparna sig som universella damskor för varje säsong och dominerar fortfarande damskor idag.

5 onlinehandlare för män som vill ha damskor.
Skostorlek för kvinnor - Macy
Adidas Adidas Crazy Crazy Chaos |  Running Sho
Damskor - Löpning, träning och fritidsskor |  Reebok

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*