Kuststuga på styltor

I en liten by på Maine-kusten omgivet av skogsmark byggde Whitten Architects-teamet en underbar hyttresa som kombinerar modern design med rustika influenser. Stugan står på stålpelare som lyfter den från marken som en enda berättelse i luften. Detta ger det ett trädhusinspirerat utseende och hjälper till att hålla området nedanför i linje med det miljövänliga konceptet bakom hela projektet.

Stugan är U-formad och bildar en härlig innergård runt en rad stora träd som har bevarats på platsen. I detta avseende har arkitekterna gjort sitt bästa för att bevara den naturliga miljön så mycket som möjligt. Hytten byggdes av naturmaterial från regionen och är lättare att integrera i den omgivande skogen.

Designarna utvecklade en planritning som utnyttjar havsutsikten som syns genom luckorna mellan träden. De stora fönstren och öppningen hjälper till att kamouflera byggnaden medan de fortfarande inramar den vackra utsikten och släpper in mycket naturligt ljus. Inuti har hytten en mycket avslappnad och välkomnande design. Vit furu och Douglas gran användes för det mesta av golv, trä- och takpaneler och för skräddarsydda möbler. Element som köksön och den dubbelsidiga spisen fungerar också som rumsavdelare och skapar separationer inom de stora öppna volymerna.

Stå på styltor |  Litet strandhus, hus på pålar, strand.
Beachfront Tiny House on Stylts |  Hus på styltor, liten strand.
Kuststuga på styltor med havsutsikt som kikar genom träden.
Byggt på styltor: Karrie Jacobs på en konstig ny typ av hus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*