Kreativa idéer för litet kök

Kreativa idéer för litet kök

Ett litet kök har alltid sina fördelar: Det är bekvämare, du behöver inte leta efter olika saker eftersom allt är till hands. Det finns några idéer om hur man gör ett litet kök coolt. Ett rustikt kök med grova trähyllor och möbler skulle se bra ut i ett lantgård. Ett kök med en industriell touch – en grov vägg – är coolt, särskilt med släta ytor och en köksö med matplats för att spara utrymme. Om din lägenhet är väldigt liten kan du använda inbyggda möbler och apparater och ställa in en matplats i huvudrummet. En smart idé är att använda ett långbord – det är här du kan laga mat och sedan rengöra bordet och använda det som matbord. Du kan hitta några fler idéer nedan.

Möbler och apparater

Vilka möbler behöver du i ett litet kök? Först och främst några matlagningsmöjligheter – skåp med bänkskivor är välkomna! Skåp ger dig också tillräckligt med lagringsutrymme för olika saker, och om inte tillräckligt – välj öppna hyllor, eftersom öppna hyllor inte ser tunga ut och erbjuder förvaringsutrymme. Om du vill upplösas visuellt, ge företräde till väggskåp, eftersom dessa kommer att dölja allt du behåller. Föreställ dig en köksö – eftersom köket är litet kan du välja en som fungerar som en matsal. Om du har tillräckligt med utrymme, gå till en separat mathörn eller matplats med ett litet bord och stolar. Inbyggda apparater sparar mycket utrymme, även om du också kan använda de vanliga.

Tillbehör och dekor

Ljus upp rummet med något djärvt – konstverk, foton och så vidare. Fräscha upp utrymmet med krukväxter eller blommor och lägg till små detaljer i din valda stil – rustik, bondgård, minimalistisk eller modern. Var uppmärksam på belysningen, särskilt om det inte finns mycket naturligt ljus här inne. Använd hänglampor och vägglampor för att spara utrymme.

43 Extremt kreativt litet kök design ide
Skjut väggarna: 32 kreativa små designidéer för kök |  Kök .
Små köksidéer - Design & layoutidéer  Caesarsto
60 kreativa små kökidéer - lysande liten rymdhac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*