Kompressionsstrumpor för kvinnor

Kompressionsstrumpor för kvinnor

Vilka är kompressionsstrumporna?

Kompressionsstrumpor, även känd som kompressionsstrumpor, bör stödja och stödja dina fötter och ben och främja blodcirkulationen.
Kompressionsstrumporna finns i många olika former, längder och färger. För det mesta kan du hitta människor som bär dem i neutralbrun eller beige färg. Å andra sidan bär löparna dem i den specifika neonfärgen.

Hur de fungerar

Kompressionsstrumpor är utformade så att de utövar det graderade trycket. Under dagen pumpar din kropp blod till alla extremiteter. Men om du tillbringar större delen av dagen med fötterna kan tyngdkraftseffekterna ibland få blod att byggas upp i golvet. Detta kan lätt leda till olika cirkulationsproblem som ödem, trombos eller bara kramper i benen och obehag. Strumporna är här för att förhindra att det händer.

Medicinsk användning

Det finns många användningsområden för kompressionsstrumporna, men de används främst inom medicin. Huvudsyftet med dessa strumpor är att förhindra cirkulationsproblem och detta är också det vanligaste användningsfallet. Dessa strumpor används också i friidrott och är mycket användbara för att undvika problem med ankelvridning och muskelskada.

Runners kompressionsstrumpor + outfitidéer

Löparnas kompressionsstrumpor är gjorda av tunt material, smickrar på benet och skyddar dig samtidigt mot eventuella cirkulationsproblem. Kanske låter tanken att bära det elastiska materialet på benen obekvämt, men faktiskt är det tvärtom. Om du behöver idéer om hur du bär dina strumpor oroa dig inte, jag har ett par åt dig!

svarta kompressionsstrumpor
källa
Svart är alltid en bra färg. Svarta sportsneakers och svarta kompressionsstrumpor är perfekta för vardagslöpning. Strumporna är knähöjda. Dessa strumpor är dina favoriter för vardagliga aktiviteter.

rosa kompressionsstrumpor
källa
Dessa knästrumpor är designade för professionella idrottare. De är fantastiska när det gäller muskelåterhämtning och förebyggande av cirkulationsproblem. Som du kan se har de en neonrosa färg, liksom snören på sneakersna. I kombination med de grå eller svarta shortsen passar den perfekt.

neongröna kompressionsstrumpor
källa
Om du befinner dig i ett dilemma om huruvida dina strumpor ska vara ett uttalande, välj något liknande det på bilden ovan. Den dominerande färgen på kompressionsstrumporna är svart med neongröna remdetaljer. Bra sätt att inte gå över linjen men ha intressant och trevlig träningsutrustning.

svarta kompressionsstrumpor utan fötter
källa
Du kan också hitta många av dessa kompressionsstrumpor. De är utformade praktiskt taget utan delen för dina fötter. De är också väldigt praktiska och kan vara till stor hjälp när du gör yoga, pilates eller träning. Röd skjorta, svarta shorts och svarta kompressionsstrumpor är en fantastisk sportkombination!

rodna rosa kompressionsstrumpor
källa
Om du vill se snygg ut även när du springer utan smink, använd dessa härliga rosa kompressionsstrumpor med fina detaljer. Du kan kombinera dem med persika eller beige sneakers. Längden är knähög, vilket gör dem väldigt praktiska att bära.

rosa kompressionsstrumpor rosa
källa
Kombinera dina neonrosa kompressionsstrumpor med den rosa skjortan och svarta shortsen. Att se bra ut medan du tränar har aldrig varit lättare! Bra sätt att hålla sig frisk och ändå se bra ut.

blå bh svarta kompressionsstrumpor
källa
Kombinera din blå sport-BH och svarta shorts med svarta kompressionsstrumpor. Du kommer att se väldigt modern och snygg ut medan du bara bär sportkläderna. Det är fantastiskt att känna sig trendig när man tränar.

Blanda färgkompressionsstrumpor
källa
Om du vill blanda fler färger medan du bär din sportdräkt, är det här för dig. Bär dina neongröna strumpor med en rosa skjorta och svarta shorts. Kolla in färgblandningen på sneakersna. Är de inte bra?

Vilka är fördelarna med att ha på sig kompressionsstrumporna?

Svullnadsproblemen

De flesta människor står inför detta problem, särskilt de som tillbringar hälften av sin arbetsdag med fötterna. Det är därför du ofta kan se sjuksköterskor som bär dessa strumpor i många olika färger.
Sjuksköterskor kompressionsstrumpor
källa

Löpare är också mycket nöjda med dessa strumpor. De minskar svullnaden så att dina ben kan kännas lätta även efter långa övningar.
Runner-kompressionsstrumpor
källa

Skyddsfunktionen

Den stora fördelen med att bära kompressionsstrumporna är att de skyddar dig från olika yttre påverkan. Först materialet, som består av syntetiska komponenter och skyddar dig från bakterierna utomhus. Tyget har också en absorberande natur så att du kan hålla huden torr.
Fördelar med kompressionsstrumpor
källa
Om du vill vandra, cykla eller springa i naturen kan dessa strumpor skydda dig från insektsbett eller giftiga växter. Du kanske inte har tänkt på det, men dessa saker kan vara väldigt viktiga om du är en sportkille.

Hålla varm

Kompressionsstrumpor främjar värme
källa
Detta är kanske det mest uppenbara, men det betyder inte att det inte är värt att nämna.
De professionella löparna bär dem också på vintern eftersom de vet att de kan känna sig varma även när temperaturen sjunker under noll.

Återställningsfunktionen

Återställande av kompressionsstrumpor
källa
Materialet i kompressionsstrumporna gör att blodet kan cirkulera bättre så att muskler och extremiteter kan återhämta sig snabbare. Det betyder också att din kropp kan bli av med mjölksyra eller andra toxiner snabbare än vanligt, vilket påskyndar återhämtningsperioden.
Dessa strumpor kan minska muskelspänningar eller smärta genom att hålla dem i ett stabilt läge.

Tillsammans med det stora utbudet av medicinska användningsområden som dessa strumpor har sett, kan du också se att de kan vara en bra modedetalj när du bär dina sportkläder. Det är inte så svårt att vara trendig och vara aktiv samtidigt.
Var ändå försiktig när du väljer dina komprimerade strumpor, välj det goda tyget och se till att du väljer rätt storlek efter kalvens längd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*