Kökskök med för- och nackdelar

Ett skafferi är ett kök som består av två parallella enheter som bildar en central korridor. Det kommer från köken på fartyg, där allt går i rak linje. Det är en utmärkt lösning när du inte har mycket utrymme eller när ett hus är långt snarare än brett. På grund av den ofta förekommande platsbristen i moderna hem kommer sådana kök på övervåningen och vi uppmanar dig att överväga några fördelar och nackdelar för att hjälpa dig att avgöra om det är ditt perfekta kök eller inte.

fördelar

Ett skafferi är billigare än ett stort öppet kök. Du har bara två uppsättningar skåp med enkla rektangulära bänkskivor.

Ett skafferi är effektivt. Apparaten är lättillgängliga eftersom du har en mycket effektiv köksarbete triangel. Eftersom den är mindre krävs färre steg mellan arbetsområdena. I vissa kök finns handfat, kylskåp och spis på samma vägg.

nackdel

Ett skafferi är dock vanligtvis inte utformat för många eller till och med för några få personer. På grund av storleksbegränsningar kan ett skafferi verkligen bara rymma en eller två kockar åt gången. Det korrekta avståndet mellan varje disk är också viktigt för att säkerställa att människor kan laga mat bekvämt och gå förbi varandra. Ibland har sådana kök inte fönster så du kan behöva offra utsikten och det naturliga ljuset.

Vad ska man överväga?

Ta hänsyn till installationen och storleken på ditt kök när du utformar det ordentligt. Se till att de viktigaste apparaterna – handfat, kylskåp och spis – ligger antingen i en triangel eller i rad nära varandra. Använd lätta eller högglansiga ytor för en mer öppen känsla. Placering av ljus är viktigt för att skapa en illusion av mer utrymme. Använd ett monokromatiskt färgschema i en ljus färg för att skapa en illusion av ett större, mer öppet utrymme.

25 funktionella kökskök med för- och nackdelar - DigsDi
För- och nackdelarna med kökskök - min idealiska ho
Kök konfidentiellt: För- och nackdelar med 3 populära Layou
Bänkskivor i Alaska vit granit (design, kostnad, fördelar och nackdelar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*