Köksbelysning

Köksbelysning

Ett kök är ett funktionellt utrymme där du lagar mat, ibland äter och kan göra tusen saker till. Därför bör den vara ordentligt upplyst. Att installera rätt belysning i ditt kök får ut det mesta av din köksdesign, maten du förbereder och hur rummet får dig att känna dig. Varje bra köksbelysningsdesign består av olika lager för att ditt kök ska kännas varmt och inbjudande. Samtidigt erbjuder den funktionell arbetsbelysning och belyser olika accenter för en attraktiv övergripande estetik. Här är några tips som kan hjälpa dig att välja rätt lampor för rummet.

Hänge / ljuskrona

Hängen eller ljuskronor är perfekta för allmän eller omgivande belysning och kan ge visuellt intresse – en nyckelfunktion i köket. När du väljer dessa dekorativa inredningar för ditt kök, var noga med att välja enheter som kastar ljus i alla riktningar för att förbättra den allmänna omgivande belysningen i rummet. Eller alternativt välj en med en skugga som riktar ljuset nedåt för att skapa arbetsbelysning, särskilt över en ö. Du kan välja mindre taggar som kan placeras bredvid varandra för att skapa en mer öppen känsla och skilja bostadsutrymmet från köket, eller större, tyngre taggar för att göra ett dekorativt uttalande.

Tak lampor

LED-kanallampor har ersatt lysrör i köket. LED-kanaler är extremt energieffektiva, erbjuder mycket hög belysning, en smal design och är underhållsfria eftersom LED-lamporna är inbyggda. De senaste modellerna har till och med inbyggda närvarosensorer som är perfekta för skafferiet, tvättstället eller tvätten i ditt kök.

Under skåpbelysning

Kabinbelysning är ett måste i köket – det ger en bra källa till arbetsbelysning ovanför bänkskivorna. För att få belysningsinstallationen direkt under skåpet måste du dölja lamporna bakom garderobskanten så att du bara kan se ljuset och inte armaturen. För arbetsbelysningen måste armaturen placeras i skåpets första tredjedel. Men om du vill markera en fin backplatta är det bäst att placera ljusarmaturen på baksidan av skåpet där den möter väggen bakom. LED-skåp eller smala armaturer, liksom LED-lampor, är båda bra ljuskällor under skåpet.

Infälld köksbelysning omprövad |  Pro Remodel
Taklampor för taklampa för kök Modern lampglas.
60 underbara kökbelysningsidéer - modern ljusarmatur
9 bästa taklampor för kök - (2020 recensioner & vägledning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*