Klätterskor

Klätterskor

Klätterskor är speciella och mycket tätt passande skor för sportklättring. Deras icke-profilerade sulor ger klättrare ett bättre grepp om trappan. Skorna varierar i passform, snitt och typ av förslutning.

Klassificering av kategorin klätterskor

Klättringsskon är en sportig, robust sko som är lämplig för klättring och bergsklättring. Klätterskor är mycket nära foten och har en patenterad sula för optimal halkmotstånd. Professionella klättrare och bergsklättrare har vanligtvis flera skor med, eftersom de olika klätterskor skiljer sig åt i sitt fästsystem, struktur och passform.

Konstruktion och material

Klätterskor har följande väldigt viktiga struktur: Klätterskorens sula är vanligtvis utan profil och utan häl. Skens kant är försedd med en gummikant. För vissa modeller gäller detta bortom sulan för att förhindra att skon expanderar.

Klätterskor består av ett övre material av läder eller syntetiskt läder. Modeller för höst och vinter är fodrade och vissa modeller har dragöglor för att underlätta glidningen.

Betydelsen av tån

Tån är olika beroende på klätterväggen.

  • Pointe-skor rekommenderas för klättring i kalkstensområden.
  • Rektangulära kanter är precis rätt för klättring

Stängningstyper och vårdtips

De flesta klätterskor är stängda med snören eller kardborreband. Eftersom de flesta klätterskor används utan strumpor finns det några viktiga tips för vård och luktkontroll som du bör följa.

Fotsprayer och tidningar hjälper också underverk när man klättrar på skor och tvättar i tvättmaskinen. Om det här är första gången du köper bör du ta dig tid och testa passformen noggrant.

Scarpa Force V Klätterskor - Herr |  REI Co-
Scarpa Vapor V Klätterskor - Herr |  REI Co-
evolv Shaman klätterskor  REI Co-
La Sportiva TC Pro Klätterskor |  REI Co-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*