Kalifornisk japansk urban reträtt

Kalifornisk japansk urban reträtt

Denna bungalow i Kalifornien kallades Elwood House i Australien och renoverades av arkitektföretaget Splinter Society. Baserat på ägarens olika personliga föremål, intressen och reseplatser skapade formgivarna ett hus som är både berättande och rikt på struktur.

Arkitekterna bestämde sig för att skapa ett hus fullt av enkla men meningsfulla detaljer. De tog inspiration från bungalowarkitekturen samt den rustika japanska estetiken för att skapa ett elegant men opretentiöst bostadsutrymme. Genom att integrera kundens mångsidiga samling, bildar objekten också en djup, personlig koppling till rummen för en mer meningsfull funktion.

Med bibehållande av det befintliga huset och dess traditionella karaktär inkluderar layouten den karakteristiska sidoingången till bungalowen, den centrala hallen och angränsande små rum. I enlighet med den vanliga bungalowstilen används mörka lokala träslag i de nya interiörerna, förskjutna mot stuckatur och hårt gips, vilket skapar en strukturerad palett av material och ett spel av färger och ljus. För att upprätthålla en mysig stugakänsla fokuserar renoveringen på en känsla av integritet och anslutning till trädgården. Varje rum är litet och skräddarsytt för dig, specialiserat på en funktion och kan utökas för att göra ett större mötesrum. De utvidgade områdena känns som en privat reträtt: avkopplande, varm, säker och ödmjuk.

Landskapet kring huset blev oundvikligen en del av designen. Från ingången erbjuder trädgården en känsla av integritet och uppdaterar den traditionella arkitekturen. Trädgården är inramad av öppningar i hela huset och skapar kontinuerliga förbindelser till omvärlden. På baksidan av fastigheten ger trädgården den ultimata reträtten, inklusive en blygsam pool och fantastisk grönska.

Urban reträtt med kalifornisk och japansk estetik - DigsDi
EYRC: s
Urban reträtt med kalifornisk och japansk estetik - DigsDi
EYRC: s 19th Street House är en lugn tillflyktsort i Kalifornien med en.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*