Jungle Villa Industrial Fasad

I en djungellutning i Costa Rica smälter detta lyxiga hem bokstavligen in i sina vilda omgivningar tack vare sin låga profil och det gröna taket. Huset, byggt av arkitekterna Dagmar Štěpánová och Martina Homolková från Formafatal, har en industriell fasad och en lyxig interiör.

Husets utsida är skyddad av en perforerad, rostig metallskärm som filtrerar solljuset och hjälper till att kyla inredningen. Samtidigt är det tillräckligt öppet för att njuta av utsikten genom skärmarna. Mönstret i den perforerade metallfasaden placerades speciellt för att maximera utsikten från vissa områden, t.ex. B. när du ligger i sängen eller sitter i den stängda delen av däcket längs fönstret. Bostadsformen gör det enkelt att inkludera rörliga glasväggar och dörrar som kan fortsätta att smälta inifrån och ut.

Överallt i det ljusa bostadsområdet kännetecknas element av rena linjer och minimal visuell störning för att uppmuntra en zen och lugn atmosfär som är helt fokuserad på naturen. Naturliga träpaneler i taket kombineras med industriella ytor för att framkalla det yttre som blandar den rostiga, brända fasaden med de vilda omgivningarna. Fönsterväggar ser ut över havet och djungelpanorama och får ut det mesta av husets spektakulära läge. Väggar med industriellt utseende passar harmoniskt i golven. som är färgen på en naturlig betong. Områden som kök och badrum definieras med ett urval av kakelmönster i dämpade, kompletterande nyanser. Huset skapades för att bryta ner alla hinder mellan utsidan och insidan, vilket resulterade i ett enkelt och naturligt orienterat hem.

Costa Rica djungelvilla med en industriell fasad - DigsDi
Costa Rica djungelvilla med en industriell fasad - DigsDi
Zoo plantskola dekor, elefant plantskola, grå och gul, barnkammare.
Fantastiskt tropiskt hus för semester i Costa Rica djungel - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*