Jeans

Jeans

Jeans, eller jeans för kort, är verkligen en av de mest populära och utbredda kläderna. Det är väldigt robust och kan köpas i oändliga variationer idag, t.ex. B. med slag, som stretchjeans eller som tvättade jeans.

Klassificering av jeanskategorin

Jeans är byxor av bomull. Det blå tyget de är gjorda av kallas ”denim”. Färgen tillhandahålls av färgen indigo. Jeans kan tillverkas av andra material, men termen jeans är faktiskt knuten till det tyget. Jeansens ”ursprungliga form” är de blå ”blå jeansen”.

Funktioner och delar av ett par jeans

Jeans har vanligtvis två fram- och bakfickor och kan stängas framtill med blixtlås eller konventionella knappar. Idag finns de naturligtvis också i andra färger och i otaliga snitt, till exempel:

Designerjeans, som kan kosta upp till tusen euro, är också populära idag. Naturligtvis kan du också köpa jeans från racket och kvaliteten är mycket bra. Idag köps jeans också med broderier, applikationer eller tryck.

Historia och utveckling

Före andra världskriget var det mer sannolikt att jeans hittades bland amerikanska arbetare eller cowboys, men efter kriget, särskilt genom ungdomskulturen, blev de mycket populära fritidsbyxor i hela västvärlden och bortom.

På 1870-talet ansökte Levi Strauss, som emigrerade från Tyskland, om patent på byxor av tältväv som skulle säljas till guldgruvor. Kort därefter gjorde han byxorna av denim.

Eftersom de var avsedda för arbetare blev de symboler för uppror mot samhället och dess borgerliga värderingar, särskilt i Europa. Denna utveckling fortsatte främst av rockband på 60- och 70-talet. Idag är jeans en helt normal del av vardagliga och avslappnade kläder.

Populära märken av jeans

Förutom Levi Strauss inkluderar de mest populära jeanstillverkarna följande märken:

Kvinnors jeans |  Tommy Hilfiger USA |  Dam jeans, Tommy hilfiger.
18 bästa jeans för kvinnor 2020 - Bästa passande jeans efter stil och.
Empyre Easton Medium Wash Distressed Boyfriend Jeans |  Zumi
Avslappnade jeans för balsal för män |  Duluth Trading Compa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*