Japansk vardagsrumsdekor

Den japanska stilen är väldigt speciell och skiljer sig från alla andra asiatiska stilar. Enkelheten är resultatet av möblernas vanliga former, den goda organisationen av elementen i rummet och det fria utrymmet runt dem. Japanska hus tar också naturen in i huset genom stora, expansiva fönster som ger utsikt över naturen från alla vinklar.

Vardagsrum i japansk stil har denna enkelhet, komfort, lugn och modernitet, ibland ultra-minimalistiska inslag, och ordet zen sammanfattar allt. Rent och snyggt boende, efterlevnad av balans, ordning, gamla sedvänjor och kärlek till naturlig skönhet – det är vad ett japanskt vardagsrum handlar om. Hur kan du ge ditt vardagsrum en japansk känsla?

Färgpalett

Japanska hus är vanligtvis inredda i naturliga färger som härrör från brunt av träelement och grönt av växter. Gråa och neutrala är utbredda i alla rum. Resultatet är ett lugnande, lugnande modernt utrymme. Glöm inte inomhusväxter för att få mer natur in i huset. Att lägga till traditionella japanska växter som bonsai och bambu i ditt hem ger det en liten japansk kulturell twist. Fyll huset med naturligt ljus – gör stora fönster och taköppningar med takfönster. Försök att hålla fönstren fria från hinder. Om detta inte är möjligt, välj dock en enkel bambuskärm eller rena, wafer-tunna gardinpaneler.

Möbler i japansk stil

Vardagsrum i japansk stil är inte röriga eller fyllda med möbler. De flesta möblerna är vanligtvis låga, moderna, lakoniska och det finns golvkuddar. Du kan köpa ett traditionellt japanskt hett bord kallat kokatsu, som används för allt från te till studier. Lägg dina möbler på en tatami, en traditionell japansk matta. Ett annat sätt är att använda moderna, klara möbler av naturligt trä. Belysningen ska vara vinklad och modern.

Trä- och bambudekor

Naturliga träelement är ett av de bästa sätten att harmonisera utrymmet och de är karakteristiska för alla asiatiska interiörer. Bambu är mycket populärt i östra hem, och det är en bra träslag. Bambu ger ditt rum en cool japansk smak. Varje rent och tyst rum accentueras av bambu och har ett asiatiskt inspirerat utseende.

Skjutdörrar eller skärmar i japansk stil

Skärmar är en oumbärlig del av japanska hushåll eftersom de ofta är små och det är viktigt att spara varje tum utrymme. En autentisk japansk skärm kallas en shoji och är ett viktigt designelement i japanska hem. Moderna versioner av sådana skärmar finns i butikerna och kommer säkert att lägga till en cool asiatisk känsla i ditt hem, även om de inte är partitioner, bara väggdekorationer.

31 Serene Japanese Decorations Idéer för vardagsrum - DigsDi
20 japansk heminredning i vardagsrummet |  Hemdesign Lov
Inredning i japansk stil |  Japansk vardagsrumsdekor.
31 Serene Japanese Decorations Idéer för vardagsrum - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*