Japansk dansk husdesign

Japansk dansk husdesign

Huset på 3000 kvadratmeter designades som en weekendresa för en familj som bor i New York och ligger mellan skog och äng. Det har en terrass och en pool. Det designades av New Yorks inredningsarkitekt Magdalena Keck för att skapa en ”harmoni” mellan japansk minimalism, design från mitten av århundradet och amerikanskt hantverk. Studion designade glasinredningarna i gavelhuset för att ta fram platsens naturliga charm och ta hänsyn till husägarnas japanska och amerikanska bakgrund.

Designen är lika formad av fascinationen av naturens skönhet och balans, särskilt med tanke på husets läge och syfte samt passionen att dyka djupt, ta isär och sätta ihop igen.

Trägolv, väggbeklädnad i vit ek och asp och mörkt träpanel utgör bakgrunden för de olika möblerna och möblerna. De nya bitarna som valts ut av Keck är nära relaterade till dessa detaljer. Hårdvara och fästelement finns i antingen omålad mässing eller brons för att ytterligare förbättra den sammanhängande estetiken. Många kundspecifika trä- och lagringslösningar är integrerade i de träklädda väggarna. Detta inkluderar skåp, ett skrivbord och hyllor samt ett skafferi och förråd för tvätt. Lokala möbelproducenter anställdes för att få amerikanskt hantverk till projektet. Trälister används för att separera en annan sittgrupp på denna nivå, förankrad av en stor vit soffa och vävda mattor från Tokyo.

Huset har tre sovrum med minimal inredning, en gräsmatta, en terrass och en utomhuspool. En arbetsdel och ett pensionat kommer att läggas till senare.

Japansk design |  Casas, interiör lägenhet, Casa
Hudson Woods av Magdalena Keck smälter samman japanska och danska desi
Danska designhuset |  Japansk hemdesign, Japanskt hus.
Kombination av skandinaviska och japanska stilar i utformningen av.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*