Japanese Home Live In Foundation

Japanese Home Live In Foundation

Detta hus heter M och designades av Takeru Shoji Architects i den japanska staden Uonuma. Den har små rum som är upphängda över ett vardagsrum med dubbla höjder, som ligger i en ”bostadsfastighet”.

Huset undviker konventionerna för att bygga i Uonuma, som har ett klimat som kännetecknas av varma, fuktiga somrar och kalla vintrar med kraftigt snöfall, genom att skapa ett utrymme som är öppet för miljön snarare än uteslutet. Byggnader i staden är ofta uppvuxna på höga fundament med tjocka murar, vilket leder till en metod som kallas ”isolering mellan insidan och utsidan”, som de absolut ville undvika. Huset följer traditionen med en upphöjd betongfundament för att klara kraftigt snöfall. I stället för att placera huset på den här grunden designades det som en ”bostadsfundament” som huset går in i.

Takeru Shoji-arkitekter litade på traditionella utomhusbuffertar som verandor och vinterträdgårdar och designade större delen av huset som ett exponerat vardagsrum, kök och matplats som vetter mot en söderläge terrass. Mindre privata rum ligger i norra änden av huset. Vardagsrummet, köket och matplatsen omges av grundmuren som värms upp av en vedspis på vintern. På sommaren hjälper betongens termiska massa att hålla vardagsrummet svalt. För att få väggarna att se tunnare ut byggdes isolering på utsidan, vilket gör det möjligt att exponera träkonstruktionen inuti och kontrastera betongdatumet för fundamentet.

Ett vitmålat kvarter i norra änden av huset rymmer entrén, badrum och fåfänga, samt ett sovrum på övervåningen. Detta ansluter via en upphöjd gångväg till ett öppet arbetsområde med utsikt över bostadsutrymmet nedanför och skapar en balkong med utsikt över de söderläge fönstren som kan glida tillbaka för att vara helt öppen för elementen.

Husets struktur är förhöjd på höga grunder med.
Japanskt hem med en inlämningsfond - DigsDi
Japan Foundati
Raze, bygga om, upprepa: varför Japan slår ner sina hus efter 30.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*