Japandi inredningsidéer

Japandi inredningsidéer

Japandi (eller skandinaviskt) är en av de nyaste inredningstrenderna just nu i år och det är här för att stanna. Vad är Japandi? Detta är en blandning av två stilar: modern och rustik skandinavisk och traditionell elegans av japansk inredning. Det är inte förvånande att dessa två stilar blandas i en. Båda handlar om att skapa funktionella interiörer med några uttalande bitar och inte mycket dekor. Tillsammans ger dessa stilar en fantastisk minimalism som är mysigare och bekvämare än den är: den nordiska stilen ger mysiga rustika accenter, medan den japanska designen erbjuder en mer varierad färgpalett och värme. Intresserad? Låt oss sedan titta på några principer genom vilka du kan bygga en sådan inredning.

Kontrasterande färger

Den skandinaviska stilen kännetecknas av en blandning av ljusa, neutrala toner, naturliga träslag och pastellfärgade accenter. Den japanska stilen består av färgade eller ljusa träslag omgivna av iögonfallande svarta accenter. För att få ett Japandi-rum, skapa en blandning av mörka nyanser och ljusa träslag, måste accenterna också vara monokroma om du vill lägga till några levande accenter med en naturlig känsla, till exempel inomhusväxter. Prova ett tidlöst svart + vitt + ljust trä för ett vackert modernt och mysigt rum.

Välj möbler i båda stilarna

Både skandinaviska och japanska möbler kännetecknas av rena linjer och funktionalitet, men det finns vissa skillnader: nordiska möbler är vanligtvis lätta och japanska möbler är ofta mörkare i färg och mer eleganta i form. Använd en blandning av möbler – några bitar i en stil, andra i den andra, tveka inte att använda olika nyanser av trä och både böjda och raka linjer, de kommer att ge intresse för utrymmet.

Lägga till instruktionstillbehör

Du kommer inte att se mycket tillbehör i varken nordiska eller japanska rum, eftersom dessa stilar handlar om funktionalitet. För att få Japandi-stilen in i ditt utrymme, välj några uttalande tillbehör mycket noggrant och ta bara några få. Om du förlitar dig på naturliga element som växter för att liva upp interiören, är de en bra idé för endera stilen. En annan idé är att lägga till accenter med eleganta naturmaterial som sten. När du dekorerar ett badrum kan du placera badkaret på en stor stenplatta med en rå kant – en stark wow-faktor garanteras! På andra håll kan du placera några stenställ där du vill och visa upp något.

25 trendiga Japandi-inredningsidéer - DigsDi
25 trendiga Japandi-inredningsidéer |  Retro heminredning, Retro.
25 trendiga Japandi-inredningsidéer |  Vardagsrum skandinaviskt.
Japandi inredningsstil, de senaste trenderna för att dekorera modernt hem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*