Industriellt minimalistiskt loft

Industriellt minimalistiskt loft

Denna lägenhet i Chicago, med volymer trä och stål inbäddad i en exponerad betongkonstruktion, designades av det lokala företaget Vladimir Radutny Architects för att skapa ett rymligt hem för ett par.

Arkitekten höll utrymmet svart och lade till strukturella detaljer som betongtak och pelare under översynen. Studion lade sedan till ett antal inbyggda enheter för att förbättra layouten. Dessa tillägg inkluderar en upphöjd träplattform på huvudnivån som finns i köket, en del av vardagsrummet och sovrummet. Denna plattform ger en fördel för ett mer intimt möbelarrangemang och en bakgrund för växter och livsartiklar som samlas in under kundens liv. En svart stålkub döljer sovrummet och fungerar som ett visuellt ankare i vardagsrummet. Paneler öppna för att avslöja flera användningsområden, inklusive lagring av en TV.

De olika insatserna fungerar också som övergångszoner från första steget in i köket och döljer sekundära funktioner. Tvätt och mekanik, till exempel, är också integrerade i dessa kvantiteter. Vita skåp och diskar i köket reflekterar loftets naturliga ljus och kontrasterar med de exponerade tegelväggarna någon annanstans. Vitt kan också ses i sovrumsgarderoben och badrummen, tillsammans med ett överflöd av trä som används för att skapa en mysig känsla.

Andra uppdateringar inkluderar en ny trappdesign med betongsteg på golvet och smala träplankor som leder högre upp på väggen. Den övre nivån fungerar som ett sovloft för besökare såväl som parets arbetsområde. Lägenheten har ett badrum på denna våning och två på övervåningen.

Minimalistisk industriell loft / IDvit |  ArchDai
Industriellt maskulint loft designat med minimalistiska zoner - DigsDi
Minimalistisk industriell loft / IDvit |  ArchDai
Industrial möter minimalistisk loft med strukturella detaljer - DigsDi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*