Imperfekt Wabi Sabi-lägenhet

Imperfekt Wabi Sabi-lägenhet

Imperfect Residence, designad av Nelson Chow från det Hong Kong-baserade arkitektföretaget NCDA, är en nyrenoverad lägenhet med 1 sovrum i Hong Kong. Ändå hänvisar titeln kortfattat till designerns vägledande ljus, nämligen den gamla japanska filosofin Wabi Sabi, som bygger på att hitta skönhet i ofullkomlighet och uppskatta enkelhet.

Dessa principer har översatts till inredningsspråket och skapat en hemvist av återhållsam elegans och modern minimalism, där allt är sömlöst integrerat i byggnadens väv och där djärva geometrier kombineras med material i sitt naturliga, oavslutade tillstånd.

Lägenheten är baserad på det japanska ursprunget till inredningen som informerats av Wabi Sabi och är konfigurerad som en ceremoniell trestegsresa från skulpturträdgården till helgedomen till altaret. De tre huvudrummen är sammankopplade med tre mörkare passager och är luftiga och lätta och utformade holistiskt som koncisa kompositioner.

Vardagsrummet, inspirerat av skulpturträdgården, går in i en mörk, träklädd vestibul och har släta, handborstade gipsväggar, parkettgolv inlagda med marmor och oxiderade metalldelar. Genom att öppna en av de vikbara panelerna på marmorsteget blir ingången till helgedomen synlig. Sovområdet nås genom en träklädd upphöjd plattform inspirerad av konceptet Genkan – en traditionell japansk entré som skiljer omvärlden – och domineras av ett stort fönster som belyser ett harmoniskt arrangemang av geometrier och material. En annan dold dörr, den här i slutet av den upphöjda passagen, leder till altaret, nämligen omklädningsrummet och huvudbadrummet. Kolla in hur dessa utrymmen är organiserade och bli inspirerade av denna unika design!

Hongkongs imperfekt bostad omfattar värdena för wabi-sa
Ofullständig lägenhet skapad med Wabi Sabi-principer - DigsDi
Felfull bostad med alla värderingar av Wabi-Sabi - DigsDi
Hongkongs imperfekt bostad omfattar värdena för wabi-sa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*