Idéer för trädgårdskantning

Idéer för trädgårdskantning

Trädgårdsgränser är en viktig del av din landskapsarkitektur. De gör att din inredning sticker ut, lägger till färg och intresse i rummet och håller djur borta från växter. De skulpturella linjerna kan realiseras från i stort sett vad som helst, de kan installeras på några timmar, ett försök som kan försköna din trädgård för livet. Förutom att kanta trädgårdssängar kan du kanta olika delar av din trädgård – terrasser, stigar och gräsmattor. Vi har förberett de coolaste och djärvaste trädgårdskantidéerna för trädgårdar i olika stilar. Låt dig inspireras!

Stenar och stenar

Stora stenar och flodsten är den mest naturliga idén för att avgränsa din trädgård: de förvandlar den till ett mer naturligt utrymme som är perfekt för avkoppling av trädgårdar eller för att minska formaliteten i en välskött trädgård. Du kan till och med använda en kombination av flodstenar och mindre småsten för att få rummet att se ännu friskare ut. En annan idé här är en gabionvägg, vars utseende också är väldigt naturlig, men en sådan vägg skyddar bättre trädgårdssängarna från djuren. Dessa idéer hjälper dig att förvandla trädgården med enkla element utan kostnad.

Stenar och tegelstenar

Trädgårdssten och tegel är en tidlös lösning. Det finns inget mer populärt än detta eftersom dessa typer av kanter passar bra med många landskapsstilar. Gå efter lakoniska traditionella stenar i en neutral nyans eller lägg till retro-chic med rött tegel – det är upp till dig, dessutom är en sådan kant mycket hållbar – precis som stenar.

Livlig kant

Living Edging är en ny idé för en modern trädgård som kommer att lägga till fler växter och kanske färger i din trädgård. Du kan till och med hoppa över alla trädgårdssängar som bara ramar in delar av din trädgård med levande kanter. Dessa kan vara alla typer av suckulenter, kaktusar, blommor och gröna som du gillar. Håll bara ett öga på din kant och glöm inte att det kräver mycket underhåll.

Lätt kant

En annan fräsch och modern idé är belysning – ett perfekt sätt att belysa dina gångvägar och andra delar av trädgården på natten. Ljuskanter ger rummet en modern känsla och du kan hoppa över installation av lampor och lyktor – det kommer att finnas tillräckligt med ljus.

Skalkant

Om du bor vid havet och en av dina största passioner är dykning, kan det här vara trädgårdskanten för dig: jätte snäckskal kan skapa en gräns för din trädgård, och effekten är minst sagt intressant. Om du har mindre snäckskal, oroa dig inte – du kan också använda dem genom att stoppa dem i kanterna istället för småsten. En mycket miljövänlig idé!

Lättbetongblock

Askblocket är ett vanligt alternativ och en del av dess popularitet härrör från dess dubbla roll som fälg och planter. Det gör det möjligt för trädgårdsmästaren att skapa ett andra lager av blommor som ytterligare gränsar till de växter som de avgränsar. Askblocket är också billigt och du kan exponera det eller låta det sjunka för att passa din stil perfekt.

Glasflaskans kant

Glasflaskor är en extremt hållbar, mycket grafisk, i princip gratis resurs. Använd dem i olika färger i din trädgård för ett rent utseende. Det är en bra idé att återvinna alla befintliga vinflaskor och lägga till färg i rummet.

Andra idéer

Terrakottakrukor är grafiska på egen hand, men när du lägger till dem blir sakerna ännu vackrare. Du kan placera dessa vertikalt med växter i eller horisontellt ovanpå varandra, oavsett om båda lösningarna är väldigt grafiska. Vävda trädgårdsgränser är perfekta för grönsaksträdgårdar eller bara rustika. Trädgårdskanter är inte särskilt slitstarka, men du har en mycket naturlig och billig lösning. Bli inspirerad!

Trädgårdsdesignskugga |  Trädgårdskantning, trädgårdslandskap.
39 fantastiska trädgårdsgränser och kantidéer för ditt landskap i.
Landscape Border Designs: 10+ Superb Garden Edging Ideas - Momo.
15 bästa idéer för trädgårdskantning - kreativ och billig trädgårdskant.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*