Idéer för korkgolv

Idéer för korkgolv

Om du letar efter varma golv med miljövänliga egenskaper, bör du gå till kork! Det är mjukt som mocka, det har mattornas isolerande egenskaper och elasticitet. Den är lätt att rengöra och ser lyxig ut med sina jordnära färger och rika konsistens. Den är 100% miljövänlig eftersom den är gjord av trädbark och erhålls genom att ta bort det mesta av ytterbarken från korkek.

Förutom miljöfördelarna finns det många praktiska skäl att välja kork för golvet. Materialet är vattentätt (tänk korken i en flaska), och den naturliga vaxartade substansen som finns i kork, kallad suberin, gör den också mögel- och mögelresistent. Om någon i din familj lider av allergier kan ett korkgolv vara ett mjukt och varmt alternativ till mattan för allergenuppsamling.

Korkgolv i köket

Korkgolv är tåligare än lövträ. lätt att rengöra – bara svep och fuktigt torkar vilket gör det perfekt för alla kök där vi fortsätter att spilla och släppa allt. Naturligtvis allergivänliga, antimikrobiella, svampdödande korkgolv är bra för att hålla dem rena även i ett sådant funktionellt område, och välskött kork kommer att hålla i femtio år, är det inte lysande?

Korkgolv i badrummet

Det finns ungefär samma anledningar till att använda kork på badrumsgolv som i köket, men här vill jag göra en punkt till: det gör inte att rummet blir varmare – både utseendet och känslan, och det är viktigt för din helgedom . Korkgolv kan enkelt ge ditt badrum ett spa-liknande utseende. Så skynda dig att göra sådana golv!

Korkgolv i sovrummet

Om du tycker att korkgolv är för vanliga och inte förstör din inredning har du fel! De kan vara så olika! Det finns olika typer av korkplattor i olika nyanser, vissa ser verkligen ut som trä, och naturligtvis finns det kända penny-korkplattor. Du kommer lätt att komma på och komma ihåg en rätt idé för ditt eget sovrum – de har alla egenskaper hos kork, vilket är fantastiskt.

Korkgolv i vardagsrummet

Kork är mycket slitstark och lätt att gå på och mindre repad, vilket är särskilt viktigt om du har barn eller husdjur. Det är akustiskt felfritt, varmt under foten och behåller sin prakt längre än traditionellt lövträ. Därför är det ett utmärkt val för ett vardagsrum. Du hittar nästan vilken nyans av korkgolv som perfekt kompletterar din vardagsrumsdekor.

Korkgolv i barnrummen

Som jag sa ovan har korkgolv fantastiska antimikrobiella och svampdödande egenskaper, de är allergivänliga så det finns inget bättre golv för ett barns rum. Lämna korken för en varm känsla, gå på öreplattor eller leta efter färgglada korkplattor – det är upp till dig och din plantskola att hålla ditt barn borta från bakterier.

Ett galleri med korkgolvdesig
Korkgolv: 21 fantastiska designidéer för varje rum i ditt hus.
Köksgolv {Hur jag bestämde mig för att använda korkplattor} - Pretty Handy Gi
mörk kork |  Korkgolv, Golv, Grön golv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*