Idéer för köksgolv

Idéer för köksgolv

Att välja golv i ett kök kan vara svårt eftersom det ska vara praktiskt och snyggt samtidigt. Vi tvättar, klipper, lagar mat, tappar och spillar massor av saker i köket så att golven kan överleva och ändå se vackra ut. Behöver du idéer? Nu kör vi!

Kakel golv

Kakel är ett av de mest hållbara och praktiska alternativen för golv. De kan ta många saker med lätthet och se coola ut. Det enda som kan hända med brickor är att bryta, men du måste släppa något riktigt tungt för att bryta dem. Välj iögonfallande mönster och utseende. Brickorna kan vara desamma som på bakplattan eller vara kontrasterande. Om du vill ha ett lugnt utseende, välj neutrala plattor för golvdekorationen. Det finns brickor som imiterar trä för dem som vill ha en varm touch.

Tegel- och stengolv

Tegelsten och sten rekommenderas om du vill ha ett okrossbart och slitstarkt golvbeläggning. Vitkalkade tegelstenar i vissa mönster ger ditt kök ett avslappnat utseende och sten handlar om rustik inredning. Du kan också använda beläggningsplattor som liknar sten eller tegel för ett nödvändigt utseende, och de är inte mindre hållbara.

Köksgolv i trä

Trä är det mest ömtåliga golvet eftersom det kan torka och ändra form. Det kan skadas eller fläckas med olika spillda ämnen. Oroa dig fortfarande, idag finns det gott om coola ytor som trägolv kan använda för att överleva olika problem och fortfarande ser bra ut. Trägolv är perfekta för alla typer av kök, från kustkök till moderna. Det beror på utseendet på ditt trä.

Blandade köksgolv

En av de hetaste trenderna inom heminredning är att blanda olika typer av golv för att markera olika zoner i ditt hem. I köket kan denna blandning orsakas av en annan anledning: funktionalitet. Om du älskar trä men tror att det inte kommer att klara matlagning, röra runt kakel- eller tegelgolv under kokzonerna och träskivorna. En sådan blandning ser väldigt märkbar ut och hjälper dig att skydda din träbeläggning.

Vinylgolv

Vinyl kan komma i paneler eller som kakel. På grund av dess användbarhet är det ett utmärkt val för köksgolv. Vinyl är lätt att installera och tål vanliga köksbehov. Det är vanligtvis vattentätt, fläckbeständigt och lätt att ta hand om.

Köksmattor och mattor

Även en liten, enkel köksmatta kan bli en cool touch på olika typer av golv. Det kan lägga till en touch av färg till grå betong eller en touch av mysighet till tråkiga plattor.

2020 Trender för köksgolv: 20+ idéer för köksgolv att uppdatera.
10 idéer för köksgolv - PureW
Lågt underhåll, inget krångel, Optio för köksgolv
Här är 10 idéer för köksgolv - typer av köksfloo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*