Husets minimala påverkan på naturen

New York-arkitekten Maria Milans del Bosch har designat ett hus och en studio i Catskills med ingripanden som tar hänsyn till den naturliga omgivningen. Huset heter Camp O.

Huset, som har ett långt och smalt fotavtryck, ligger också i en sluttning för att minimera påverkan av konstruktionen på den omgivande skogen. Två olika volymer utgör lägenheten och är täckta med tak sluttande i motsatt riktning. En betongplatta och en U-formad stödmur bildar den nedre nivån, medan den övre delen av huset är klädd i cederträ. Träet förkolnas med en japansk teknik som heter Shou Sugi Ban, som bränner trä för att skydda det från skador från insekter, vatten och eld.

Ett inslag i designen är ett vardagsrum och kök med dubbla höjder som flankeras av stora delar av glaset. Det är på olika nivåer för att njuta av utsikten över bergen i väster och trädtopparna i öster. Inuti huset är strukturella träbjälkar utsatta, det sluttande taket täckt med trä och betong. Dessa enkla material valdes för att spegla närliggande lador. På första våningen finns ett kontor för arkitekten, som tittar in i vardagsrummet och har utsikt över den vidsträckta utsikten utanför. Två sovrum, två badrum och en läsplats finns också på första våningen.

Glaset är också strategiskt placerat för att optimera naturlig ventilation och ljus, samtidigt som det isolerar utsidan av väggarna och taket för att förbättra husets energieffektivitet. Camp O är utrustad med strålande golv och Viroc, en komposit av cement och träfiber som har god termisk retardation och är vattentät och används i flera rum.

Apollo 11-hus med låg påverkan landar tyst i skogen som ett tyst.
dymitr malcew flyter mobilhus för lugnande vatten reträtt.
Super-Awesome, Minimal-Impact Tree House / Tiny House |  Trähus .
Utformad av den kända mexikanska arkitekten Javier Senosiain, detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*